Prinss bijis Jehovas liecinieks, tāpēc steidzamā kārtā kremēts. FOTO
Mūziķa pusbrālis savā automašīnā pie krematorija faniem atskaņo brāļa dziesmas. Attēlā lejā: Prinsa māsa Tika ar savu ģimeni.
Pasaulē
2016. gada 24. aprīlis, 13:34

Prinss bijis Jehovas liecinieks, tāpēc steidzamā kārtā kremēts. FOTO

Jauns.lv

Mūžībā aizgājušā popmūziķa Prinsa ķermenis ticis kremēts jau piektdien, vēsta ārvalstu prese. Prinss bijis Jehovas liecinieks, un šī kustība paredz ķermeni kremēt ne vēlāk kā nedēļu pēc nāves - jo ātrāk, jo labāk.

Kā zināms, 57 gadus vecais mūziķis 21.aprīlī tika atrasts savās mājās Minesotā (ASV) guļam bezsamaņā un vēlāk slimnīcā dziedātājs atzīts par mirušu.

Prinsa ķermeni atdeva viņa māsai Tikai piektdien ap vieniem pēcpusdienā, kad piederīgie to nogādāja kapličā Minesotā. Mirušo tūlīt arī kremēja, un pēc četrām stundām notika tuvinieku un draugu privāta atvadīšanās ceremonija, kurā skanēja arī Prinsa leģendārā dziesma "Purple Rain".

Simtiem fanu bija pulcējušies Peiselparkas teritorijā, kur aiz žoga varēja vērot Prinsa draugus un radus pulcējamies uz atvadu ceremoniju.

Kā ziņo aculiecinieki, kamēr notika tuvinieku atvadas no mūziķa, Prinsa pusbrālis Moriss Filips pie žoga no savas automašīnas faniem atskaņoja Prinsa dziesmas, savukārt kāds algots darbinieks no sanākušajiem savāca ziedus, balonus un dāvanas, ko Prinsa mūzikas cienītāji bija nelaiķim sarūpējuši.

Urnu ar mūziķa pelniem guldīs zemē šaurā ģimenes lokā.

Kā vēsta "Mail Online", Prinss jau iepriekš savai ģimenei bija paudis, ka tad, kad nomirs, vēlas tikt apglabāts "ar cieņu". Viņš nav gribējis plašas bēres, bet gan klusas un vienkāršas. Jehovas liecinieki tic, ka pēc fiziskas nāves eksistence pilnībā apstājas, tāpēc ķermenis jāapbedī iespējami drīzāk.

Mūziķa autopsijas rezultāti tiks publiskoti pēc pāris nedēļām. Pagaidām zināms vien tas, ka Prinsa nāve nebija pašnāvība vai trauma. Izskan minējumi, ka viņš, visticamāk, nejauši pārdozējis pretsāpju medikamentus. Problēmas ar veselību viņam bija jau senāk.

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press/Reuters/AFP/EPA