foto: EPA
Ukrainas parlamenta locekļi izrāda pretimnākšanu protestētāju prasībām
Pasaulē
2017. gada 19. oktobris, 23:08

Ukrainas parlamenta locekļi izrāda pretimnākšanu protestētāju prasībām

LETA

Izrādot pretimnākšanu protestētājiem, kas pieprasījuši aktīvāku cīņu pret korupciju, Ukrainas parlamenta locekļi ceturtdien vienojās turpināt izskatīt divus likumprojektus, kas paredz tiesiskās imunitātes atņemšanu deputātiem.

Jau vēstīts, ka protestos pret korupciju Kijevā otrdien piedalījās gandrīz 5000 cilvēku un vairāki simti protestētāju izveidoja telšu nometni pie parlamenta ēkas, turpinot masu protestus, kuru mērķis ir panākt aktīvāku cīņu pret korupciju valdībā un valstī.

Šī ir pirmā protestētāju telšu pilsētiņa pie parlamenta kopš masu protestiem 2014.gadā, kad tika gāzts prokrieviskais prezidents Viktors Janukovičs.

Protestētāji izvirzījuši Ukrainas prezidentam Petro Porošenko trīs lielas prasības: atņemt imunitāti parlamenta deputātiem; izveidot īpašu tiesu, kura izskatītu vienīgi korupcijas lietas; izdarīt grozījumus vēlēšanu sistēmā, palielinot neatkarīgo kandidātu iespējas izcīnīt vietu parlamentā.

Likumprojekti, kas tiek izskatīti parlamentā, paredz tiesiskās imunitātes atņemšanu deputātiem no 2020.gada. Tomēr protestētāji vēlas, lai tas notiek agrāk, un atbalsta paātrinātu procesu, kas ļautu atrisināt imunitātes jautājumu jau nākamgad.