foto: AP
Putins sola nepalikt atbildi parādā, ja ASV vērsīsies pret Kremļa raidorganizāciju
Krievijas prezidents Vladimirs Putins.
Pasaulē
2017. gada 19. oktobris, 21:16

Putins sola nepalikt atbildi parādā, ja ASV vērsīsies pret Kremļa raidorganizāciju

LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņojis, ka Maskava nepaliks atbildi parādā, ja ASV vērsīsies pret Kremļa raidorganizāciju RT.

ASV Tieslietu ministrija ir pieprasījusi RT reģistrēties kā ārvalstu aģentam, kas liktu raidorganizācijai atklāt personisku informāciju par darbiniekiem un intervētajiem cilvēkiem.

Valdaja diskusiju kluba politologu sanāksmē Sočos Putins paziņoja, ka gadījumā, ja tiks ierobežota RT darbība ASV, Krievija spers līdzīgus soļus pret ASV medijiem Krievijā.
Putins sacīja, ka Krievija rīkosies tāpat, kā to darīs ASV, un nevilcināsies.

Prezidents uzsvēra, ka RT "dara izcilu darbu" un norādīja, ka RT ir daudz mazāka nekā dominējošie ASV un Lielbritānijas mediji, kas strādā starptautiskā mērogā.

RT šomēnes paziņoja, ka tai dots laiks līdz 17.oktobrim, lai reģistrētos kā ārvalstu aģentam.

Tikmēr Krievijas Tieslietu ministrija nosūtījusi vēstuli "vairākiem ASV medijiem, kas darbojas Krievijā", brīdinot tos, ka "Krievijas likumu pārkāpšana nav pieļaujama".

Krievijā ir spēkā likums, kas prasa nevalstiskajām organizācijām, kas saņem finansējumu no ārvalstīm, reģistrēties kā ārvalstu aģentiem, tomēr līdz šim likums pret medijiem nav izmantots.