foto: AP/Scanpix/LETA
Nigērā nogalinātā ASV karavīra māte Trampam pārmet necieņas izrādīšanu dēlam
La Deivida Džonsona dzīvesbiedre Miješija atvadās no sava vīra/
Pasaulē
2017. gada 18. oktobris, 23:17

Nigērā nogalinātā ASV karavīra māte Trampam pārmet necieņas izrādīšanu dēlam

LETA

Nigērā kaujinieku uzbrukumā nogalinātā ASV karavīra māte trešdien atzina, ka ASV prezidents Donalds Tramps telefonsarunas gaitā, kurā viņš izteicis līdzjūtību, kritušajam dēlam izrādījis necieņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Prezidents Tramps izrādīja necieņu manam dēlam un manai meitai, un arī man un manam vīram," laikrakstam "The Washington Post" atzina seržanta La Deivida Džonsona māte Kovanda Džonsa-Džonsone.

Viņa sacīja, ka piekrīt tam, kā sarunu atstāstījusi Floridas kongresmene Frederika Vilsone, kas dzirdējusi sarunas daļu un kritizējusi Trampu par neiejūtīgumu. Tramps Džonsona atraitnei, kas pati ir gaidībās, sacījis, ka jaunais karavīrs "zināja, uz ko viņā parakstās".

Kongresmene Vilsone sacīja, ka dzirdējusi daļu no telefonsarunas starp prezidentu un sērojošo ģimeni.

"Es nedzirdēju visu telefonsarunu, bet es dzirdēju, ka viņš saka: "Es esmu pārliecināts, ka viņš zināja, uz ko viņš parakstās, bet tas tomēr sāp"," kongresmene sacīja telekanālam CNN.

Tramps noliedz, ka viņš šādi būtu izteicies.

"Demokrātu kongresmene pilnīgi safabricējusi to, ko es sacīju kaujā dzīvību zaudējušā karavīra sievai (un man ir pierādījumi). Bēdīgi," tviterī ierakstījis Tramps.

"Es neteicu to, ko viņa sacīja," prezidents vēlāk sacīja žurnālistiem. "Mums bija ļoti jauka saruna."

Vaicāts, kādus pierādījumus viņš var sniegt, Tramps atbildēja: "Lai viņa vēlreiz nāk klajā ar savu paziņojumu, tad jūs uzzināsiet."

Džonsons bija četru ASV karavīru vidū, kas 4.oktobrī zaudēja dzīvību Nigērā kaujinieku uzbrukumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās