foto: Shutterstock
Londonas pamatskolā bērniem uz skolu liek nākt ģērbtiem kā vergiem
Pasaulē
2017. gada 18. oktobris, 07:21

Londonas pamatskolā bērniem uz skolu liek nākt ģērbtiem kā vergiem

Kasjauns.lv

Katoļu pamatskolā Londonas austrumos skolēniem lūgts uz mācību stundām ierasties ģērbtiem kā vergiem, proti, netīrās, nodilušās drēbēs, tā atzīmējot "Afroamerikāņu vēstures mēnesi".

Vecākiem izsūtītā vēstulē teikts, lai bērni tērpjas netīrās drēbēs, kas notraipītas ar tēju vai kafiju. Tāpat uzsvērts, ka iespēju robežās skolēniem jāpaņem arī salmu cepure, vai jebkāda cita galvas sega. 

Pēcāk gan skolas vadība atvainojusies vecākiem, aizbildinoties, ka vēstules izsūtījusi skolotāja, bez saskaņošanas ar vadību. 

Kamēr lielākā daļa vecāku par skolas ierosinājumu bija sašutuši, atradās arī daži aizstāvji, uzsverot, ka ir svarīgi likt bērniem izprast melno cilvēku vergu laiku.

“Mēs patiesi nožēlojam, ka skola likusi justies neērti bērniem un viņu vecākiem. Šāds lūgums ir neētisks un vēstules tika izsūtītas bez vadības ziņas. Skolas vārdā atvainojamies visām ģimenēm, kuras šāds lūgums aizvainojis. Mēs izprotam "Afroamerikāņu vēstures mēneša" nozīmību un to atzīmējam, bet noteikti ne šādā veidā,” uzsvēris skolas vadības pārstāvis.

"Afroamerikāņu vēstures mēnesis" (zināms arī kā "Melnās vēstures mēnesis") Lielbritānijā tiek atzīmēts oktobrī, godinot afroamerikāņus, viņu kultūru un vēsturi.