foto: AFP
Ziemeļkoreja: kodolkarš var izcelties kuru katru brīdi
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
Pasaulē
2017. gada 17. oktobris, 07:12

Ziemeļkoreja: kodolkarš var izcelties kuru katru brīdi

LETA

Situācija Korejas pussalā ir kļuvusi ārkārtīgi nedroša, un kodolkarš var izcelties kuru katru brīdi, pirmdien paziņojis Ziemeļkorejas vēstnieka vietnieks ANO.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Runājot ANO Ģenerālās asamblejas atbruņošanās komitejā, Kims Inrjons uzsvēra, ka Ziemeļkoreja "atbalsta pilnīgu kodolieroču likvidēšanu un centienus panākt atbrīvošanos no kodolieročiem visā pasaulē", tomēr ASV radīto draudu dēļ nevar pievienoties šogad 122 valstu parakstītajam kodolieroču aizliegšanas līgumam.

Ziemeļkorejas ikdiena: drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

Ziemeļkorejas ikdiena - drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

gallery icon
66

Kims piebilda, ka "ASV nevienu pasaules valsti tik ilgi nav pakļāvušas tik ekstrēmiem un tiešiem kodoldraudiem".
Viņš arī brīdināja, ka ASV "atrodas [Ziemeļkorejas] apšaudes rādiusā, un ja ASV uzdrīkstēsies iebrukt mūsu svētajā teritorijā kaut par collu, tās neizbēgs no barga soda nevienā pasaules malā".

foto: AFP
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.

Spriedze Korejas pussalā pēdējos mēnešos ir pieaugusi, ASV prezidentam Donaldam Trampam un Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam iesaistoties asā vārdu apmaiņā un izsakot draudus iznīcināt otru pusi.

Ieskats noslēgtās Ziemeļkorejas veikalos

Liela daļa pārtikas produktu tiek ražota pašā Ziemeļkorejā, savukārt vairums nepārtikas preču - apavi, drēbes, rotaļlietas, tehnika - ievesta no ...

gallery icon
22

Ignorējot ANO rezolūcijas, Ziemeļkoreja aizvadītā gada laikā ir sarīkojusi divus kodolizmēģinājumus un neskaitāmus ballistisko raķešu izmēģinājumus. ANO Drošības padome septembrī pēc Phenjanas pēdējā kodolizmēģinājuma paplašināja tai piemērotās sankcijas.

Jaunākie foto no Ziemeļkorejas

Tā rit dzīve Phenjaņā. 2016.gada aprīlis.

gallery icon
80