foto: AFP/Scanpix/LETA
"WikiLeaks" dibinātājs piedāvā brangu atlīdzību apmaiņā pret informāciju par Maltas žurnālistes slepkavību
Džulians Asandžs sekoja līdzi nogalinātās žurnālistes cīņai pret korupciju Maltā.
Pasaulē
2017. gada 17. oktobris, 00:09

"WikiLeaks" dibinātājs piedāvā brangu atlīdzību apmaiņā pret informāciju par Maltas žurnālistes slepkavību

Kasjauns.lv

"WikiLeaks" dibinātājs Džulians Asanžs piedāvājis 20 000 eiro atlīdzību ikvienam, kuram ir kāda informācija, kas saistīta ar Maltas žurnālistes slepkavību.

Maltā savā automašīnā uzspridzināta slavena žurnāliste, kura cīnījās pret korupciju

gallery icon
22

Austrālijas datorprogrammētājs, interneta aktīvists un pētnieciskais žurnālists ierakstījis savā "Twitterī" un piedāvājis materiālu atlīdzību, lai mēģinātu noskaidrot informāciju, kas saistīta ar šodien notikušo brutālo slepkavību.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Džulians Asandžs sekoja līdzi nogalinātās žurnālistes cīņai pret korupciju Maltā.


"Žēl uzzināt, ka šodien pēcpusdienā netālu no savām mājām bumbas sprādzienā nogalināta žurnāliste un blogere Dafne Karuana Galisija. Es piedāvāju 20 000 Eiro atlīdzību par informāciju, kas palīdzēs atrast slepkavas," viņš paziņoja savā "Twitterī".


Džulians Asandžs ir pazīstams ar savām korupcijas apkarošanas kampaņām, viņš pastiprināti sekoja līdzi Dafnes Karuanas Galisijas cīņai pret korupciju Maltā.

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Pirmdien,16. oktobrī tika nogalināta Maltas pazīstamākā žurnāliste Dafne Karuana Galisija. Policija paziņoja, ka viņas auto eksplodēja spēcīgs spridzeklis. Žurnāliste bija izgājusi no mājas, lai brauktu uz Mostu, kad uzsprāga viņas iznomātā "Peugeot" markas automašīna. Pēc sprādziena automašīna iebrauca tuvumā esošajā laukā, bet pati žurnāliste gāja bojā notikuma vietā.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Nogalinātā žurnāliste un blogere Dafne Karuana Galisija.

Maltas premjers Džozefs Muskats, kurš šogad saskārās ar apsūdzībām korupcijā, notikušo nosauca par barbarisku uzbrukumu preses brīvībai.

53 gadus vecajai Galisijai piederēja populārs blogs, kurā viņa rakstīja par korupciju un bieži vien nežēloja vietējos politiķus.

Karuna Galisija bija Maltā pretrunīgi vērtēta žurnāliste, kura nebaidījās cīnīties pret korupciju, atmaskojot politiķu ofšoru kompānijas un citas pretlikumīgās darbības.

Žurnāliste bija atklājusi, ka mazā Maltā bāzētā bankā bijuši dokumenti, kuros atklājās Muskata sievas saistība ar kādu kompāniju Panamā. Starp uzņēmumu un bankas kontiem Azerbaidžānā tikušas pārskaitītas lielas naudas summas. Gan Muskats, gan viņa sieva apsūdzības noliedza.