Tramps un viņa padomnieki noliedz pārmetumus par amerikāņu maldināšanu
Donalds Tramps skaidroja, ka pielāgo veidu, kā pasniedz savu vēstījumu auditorijai, kas to klausās.
Pasaulē
2016. gada 25. aprīlis, 19:37

Tramps un viņa padomnieki noliedz pārmetumus par amerikāņu maldināšanu

Jauns.lv

Vadošais ASV republikāņu Baltā nama kandidāts Donalds Tramps un viņa padomnieki svētdien noraidījuši konkurentu pārmetumus, ka Tramps ir politisks krāpnieks, kas maldina amerikāņu vēlētājus.

Trampa padomnieks Pols Manaforts piesaistīja konkurentu uzmanību, kad republikāņu likumdevējiem slēgtā sēdē pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Tramps kampaņas pasākumos spēlē noteiktu lomu, kas pašreiz attīstās un kļūst nopietnāka, vairāk uz politiku koncentrēta.

Demokrātu nacionālās komitejas priekšsēdētāja Debija Vasermana-Šulca salīdzināja notikušo ar ainu no bērnu stāsta "Oza zemes burvis", kurā sunītis Toto pavelk sānis priekškaru, atklājot, ka burvis, proti, šajā gadījumā Tramps nav patiess un nekad nav bijis.

"Viņiem uz Savienoto Valstu prezidenta amatu būtībā kandidē viltvārdis," norādīja Vasermana-Šulca.

Manaforts savukārt mēģināja nolīdzināt situāciju, uzsverot, ka Tramps nevēlas nevienu maldināt.

"Mēs attīstām kampaņu, nevis kandidātu, un ietvars sāks mainīties," sacīja Manaforts.

Pats Tramps skaidroja, ka pielāgo veidu, kā pasniedz savu vēstījumu auditorijai, kas to klausās.

Tikmēr ASV demokrātu vadošā Baltā nama pretendente Hilarija Klintone pauda neticību, ka Tramps spēs mainīt savu tēlu.

Viņa norādīja, ka Tramps turpina sacīt, ka šo vai to pateicis tikai televīzijas šovā un patiesībā to nemaz nav domājis, bet patiesībā viss ir skaidrs.

"Ja mēs uz to uzķersimies, kauns mums. Jo viņš jau mums ir parādījis, kam tic, un viņš jau ir pateicis, ko grib darīt," uzrunājot atbalstītājus Rodailendā, sacīja Klintone.

Tramps savas kampaņas laikā ir nodēvējis meksikāņu imigrantus par izvarotājiem, solījis uzcelt žogu uz ASV dienvidu robežas un aizliegt musulmaņiem iebraukt valstī.

Arī Republikāņu partijas kandidāts Teds Kruss paziņoja, ka Tramps visiem melo un izliekas par konservatīvo, lai iegūtu vairāk balsu.

Tramps savukārt pārmeta Krusam delegātu piekukuļošanu.

Izvirzīšanai par prezidenta amata kandidātu no Republikāņu partijas ir nepieciešams 1237 delegātu atbalsts.

Aģentūra AFP vēsta, ka Tramps ir ieguvis 846 delegātu atbalstu, Krusam ir 563 delegātu atbalsts, bet Džonam Keisikam - 147 delegāti.

Keisiks un Kruss vairs nevar iegūt 1237 delegātu atbalstu, bet, apvienojot spēkus, viņi cer nepieļaut, lai nepieciešamo delegātu atbalstu iegūst Tramps. Tas nozīmētu, ka republikāņu nominācijas ieguvējs nav noskaidrots, un par to tiktu lemts partijas konventā. Šādā gadījumā pēc pirmās balsojuma kārtas daudzus delegātus vairs nesaistītu priekšvēlēšanu rezultāti un viņi varētu balsot par savu favorītu.

LETA/Foto: AFP/LETA