Pasaulē
2016. gada 26. aprīlis, 17:30

Beļģijas policijai esot trūcis naudas, lai novērotu radikālos brāļus Abdeslamus

Jauns.lv

Beļģijas policijai pērnā gada sākumā trūka līdzekļu, lai novērotu vēlāk Parīzē notikušo teroraktu dalībniekus brāļus Ibrahimu un Salahu Abdeslamus, lai gan viņi jau tolaik bija zināmi kā radikāli islāmisti, otrdien ziņoja Beļģijas laikraksts “Soir”.

Beļģijas policijas iekšējās kontroles institūcijas – tā sauktās “P komitejas” ziņojumā atzīmēts, ka policijas pretterorisma vienība pērn atstāja bez ievērības ziņas par brāļu Abdeslamu radikālo noskaņojumu, vēstīja “Soir”.

Laikraksts ziņoja, ka “virkne trūkumu” policijas darbā ļāva brāļiem Abdeslamiem, kas vēlāk 13.novembrī piedalījās teroraktos Parīzē, nesodīti turpināt savas darbības.

Briseles-Rietumu zonas policijas inspektors 2015.gada sākumā iesniedza šīs zonas pretterorisma vienībai ziņojumu par brāļu Abdeslamu nodomu doties uz Sīriju. Brāļi tika nopratināti, bet bez tālākām sekām.

Prokuratūra, uzzinājusi par šiem faktiem, lūdza federālās policijas pretterorisma vienību izsekot brāļu Abdeslamu telefonsarunas un elektronisko saraksti, bet tas netika izdarīts līdzekļu trūkuma dēļ. Tika apspriesta iespēja uzticēt šo uzdevumu citām vienībām, savukārt tām trūka personāla šī uzdevuma veikšanai.

Galu galā pērnā gada 21.aprīlī brāļu Abdeslamu lieta tika nodota policijas arhīvā, rakstīja “Soir”.

BNS/Foto: EPA/LETA