foto: REUTERS
Civilās Aviācijas pārvalde izsaka draudus “Ryanair”: iespējams tiesas process
Zemo cenu aviokompānija "Ryanair",
Pasaulē
2017. gada 28. septembris, 11:01

Civilās Aviācijas pārvalde izsaka draudus “Ryanair”: iespējams tiesas process

Kasjauns.lv

Civilās Aviācijas pārvaldes vadītājs uzsvēris, ka centīsies nodrošināt pilnīgi visus zemo cenu aviokompānijas “Ryanair” klientus ar nepieciešamo informāciju pēc kompānijas tūkstošiem atcelto lidojumu, vēsta "The Independent".

Pēc vairākkārtējas pasažieru maldināšanas, tūkstošiem avioreisu atcelšanas un kompensāciju neizmaksāšanas, “Ryanair” draud tiesvedības process. 

Ja Eiropas aviosabiedrība atceļ lidojumu, par to brīdinot vismaz divas nedēļas iepriekš, kompensācija pasažieriem nav jāizmaksā, taču ir jāpiedāvā lidojums ar citu aviokompāniju, sedzot visas izmaksas. 

Civilās Aviācijas pārvaldes izpilddirektors Andrjū Hains nosūtījis vēstuli “Ryanair”, kurā izklāstītas pasažieru tiesības un brīdinājums tiesāties ar aviokompāniju. 

Tikmēr “Ryanair” boss Maikls O`Līrijs paziņojis, ka kompānijai neesot pienākums pasažieriem nodrošināt lidojumus citās aviokompānijās. 

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair" līdz martam plāno atcelt vēl vairāk lidojumu, kopumā ietekmējot aptuveni 400 000 pasažieru ceļojumu plānus.

Reisu atcelšana tiek skaidrota ar pilotu nepietiekamību.

Aviokompānija norāda, ka ziemas periodā lidojumiem izmantoto lidmašīnu skaits tiks samazināts par 25 aviolaineriem, ietekmējot mazāk nekā 1% no kopējā klientu skaita.

Turklāt lidsabiedrība no 2018.gada aprīļa lidojumiem izmantoto lidmašīnu skaitu samazinās par desmit.

Sešās nedēļās līdz oktobra beigām "Ryanair" jau atcēlusi 2100 reisus.

Tēmas