foto: Vida Press
Norvēģijas ziņu aģentūra nejauši “apbedī” dzīvu karali
Norvēģijas karalis Haralds V kopā ar karalisko ģimeni.
Pasaulē
2017. gada 26. septembris, 18:22

Norvēģijas ziņu aģentūra nejauši “apbedī” dzīvu karali

Kasjauns.lv

Norvēģu ziņu aģentūra NTB kļūdaini paziņojusi par Norvēģijas karaļa Haralda V nāvi, tikmēr karaliskā ģimene apstiprinājusi, ka karalis ir labā formā un joprojām dzīvs, vēsta “The Local”. 

Ziņu aģentūra kļūdaino paziņojumu publicējusi un nosūtījusi vairākiem valsts medijiem. 

“Norvēģiju šodien pāršalc sēru vēsts – karalis Haralds V ir miris!” - publicējusi aģentūra, pievienojot miršanas laiku un vietu. Trīs minūšu laikā pēc kļūdas parādīšanās publiskajā telpā, ziņojums tika atsaukts. 

“NTB atsauc ziņu par karaļa nāvi. Tas publicēts tehniskas kļūdas dēļ,” pēcāk taisnojusies ziņu aģentūra. 

Aģentūras direktors atzina, ka ir nožēlojami izplatīt tik kļūdainu ziņu, skaidrojot, ka redakcija ik pa laikam pārskatot slavenu cilvēku nekrologus, kas glabājas mapēs, regulāri tos atjauninot, radusies tehniska kļūme. 

Tikmēr Karaliskās ģimenes komunikācijas vadītājs raidorganizācijai NRK apliecinājis, ka karalis ir dzīvs, piedevām ļoti labā formā. 

Kļūdainas publikācijas ar jau iepriekš sagatavotiem ietekmīgu cilvēku nekrologiem patiesībā nemaz nav tik liels retums. Piemēram, 2015. gadā BBC žurnālisti kļūdaini paziņoja par Lielbritānijas karalienes Elizabetes II nāvi. Raidorganizācija vien veikusi izmēģinājuma tekstu par karaliskās personas nāvi, kas nejauši palaists ēterā kā īsta ziņa. 

Pagājušajā gadā viena no lielākajām multimediju grupām Spānijā publicēja ziņu par Zviedrijas princeses Brigitas pašnāvību, uz ko pati princese reaģēja ar lielām dusmām.