foto: ekrānuzņēmums no video
Pazudušas sēņotājas radinieki izraisa autoavāriju un bagāžniekā atrod viņas līķi
Aculiecinieka video redzams, kā aizdomās turamais Uzbekistānas pilsonis tiek pratināts notikuma vietā netālu no avarējušās automašīnas, kurā atrasta izvarotā un noslepkavotā pensionāre.
Pasaulē
2017. gada 26. septembris, 15:32

Pazudušas sēņotājas radinieki izraisa autoavāriju un bagāžniekā atrod viņas līķi

Kasjauns.lv

Sanktpēterburgu satricinājusi kādas pensionāres slepkavība, kas policijas redzeslokā nonāca tikai radinieku ātrajās reakcijas un apstākļu sakritības dēļ. Viss sācies ar kādu ceļu satiksmes negadījumu, kurā tika iesaistītas sešas automašīnas. Pārmeklējot avārijas vaininieka spēkratu, likumsargi tā bagāžniekā atrada sievietes līķi, akmeni, lāpstu un virvi.

Šaušalīgais noziegums pastrādāts Sanktpēterburgas tuvumā, 23. septembra vakarā.

Nogalinātā 60 gadus vecā Olga Točeniha atrasta savas automašīnas “Hyundai Creta” bagāžniekā, kur viņu, kā ziņo policijā, iecēlis pats slepkava un automašīnas zaglis – kāds 24 gadus vecs Uzbekistānas pilsonis Burjevs Zuhridina Čuri-ugli, ziņo Krievijas medijs 47news.ru.

Aizbrauc sēņot un neatgriežas

Saskaņā ar likumsargiem pieejamo informāciju, liktenīgās dienas vakarā sieviete savā automašīnā devusies sēņot netālu esošajos mežos un par to pavēstījusi tuviniekiem.

Pašreiz tiek pieļauts, ka sieviete novietojusi automašīnu ceļa malā un gājusi dziļāk mežā. Līdz apmaldījusies.

Nespējot sazvanīt kundzi, viņas vīrs Dmitrijs un dēls Aleksandrs kopīgi devās meklējumos, taču piepeši, vēl netiekot līdz mežmalai, abi uz šosejas pamanījuši tik ļoti pazīstamo “Hyundai” pilnpiedziņas automašīnu, taču pie stūres pensionāres vietā jau sēdējis nepazīstamais jaunietis.

Sieviete nožņaugta un iemesta bagāžniekā

Pazudušās kundzes dēls un vīrs nekavējoties sākuši dzīties pakaļ jaunietim, taču ap pulksten 21:30 “Hyundai” kādā krustojumā iekūlies avārijā kopā ar vēl piecām automašīnām.

Dmitrijs un Aleksandrs reaģēja ātri un izrāva jaunieti no automašīnas, taču uzrunāts viņš taisnojās, ka nesaprot krievu valodu.

Drīz notikuma vietā ieradās policisti, un situācijas nopietnība atklājusies vien brīdī, kad pavērts avarējušā transportlīdzekļa bagāžas nodalījums – tajā, līdzās akmenim, lāpstai un virvei bijis iestumts sievietes līķis.

Mirušās galva ietīta polietilēna maisā

Saskaņā ar atsevišķos medijos publicēto, aculiecinieki piefiksējuši, ka dēls un tēvs sākumā nav atpazinuši sievieti un devušies atpakaļ mežā, lai turpinātu viņu meklēt.

Tiek pieļauts, ka šādi abi vīrieši reaģējuši stresa un apjukuma dēļ.

Policijas apstiprinājums tam, ka nogalinātā tik tiešām ir automašīnas īpašniece, iegūts vēlāk. 

Noskaidrots, ka sieviete, visticamāk, nožņaugta – viņas galva bija ietīta polietilēna maisā.

Savukārt aizdomās turamais arī sarunā ar likumsargiem apgalvojis, ka ļoti slikti saprot krievu valodu un pieprasījis tulku.

Līdz tam brīdim jaunietis ticis arī pie asiņojoša deguna.

Nav zināms, vai šo savainojumu viņš guvis avarējot, taču krievu medijos apgalvots, ka šādi ar viņu paspējuši izrēķināties nogalinātās Olgas tuvinieki.

Ieraugot notikušo, policists nespēj valdīt nervus

“Ziniet, bija nepārvarama vēlme viņu vienkārši atdot radiniekiem nolinčošanai. Oficiāli to nekad neapstiprināšu, taču, ja būtu iespēja, es tā arī izdarītu,” žurnālistam anonīmi pauda kāds no incidentā iesaistītajiem likumsargiem.

Tikmēr medijs 47news.ru noskaidrojis, ka ārzemnieka noslepkavotā sieviete bijusi no kārtīgas un priekšzīmīgas ģimenes – viņas dēlam un vīram Sanktpēterburgā piederējusi kāda arhitektūras firma.

Nogalinātajai Olgai bijusi arī meita un mazdēls.

Uzbeks bijis spiests izvarot sievieti

Medijos arī daļēji atstāstīta aizdomās turamā liecība, kuras saturs šķiet prātam neaptverams.

Uzbeku jaunietis ar tulka palīdzību izmeklētājiem pilnā nopietnībā stāstījis, ka tajā vakarā arīdzan devies mežā sēņot, kad piepeši ieraudzījis, kā kāds tadžiks (tautību aizdomās turamais esot spējis noteikt uzreiz) izvaro pensionāri.

Burjevs esot gribējis bēgt, taču ļaundaris viņam piedraudējis ar akmeni un licis arī izvarot sievieti.

Pēcāk nepazīstamais tadžiks esot nogalinājis savu upuri un piedraudējis šādi izrēķināties arī ar Burjevu.

Pēcāk šis vīrietis esot pavēlējis Burjevam ievietot pensionāres mirstīgās atliekas automašīnas bagāžniekā un braukt projām.

Tā nu viņš esot braucis, līdz ceļā patrāpījušies mirušās Olgas radinieki.

Policijā informē, ka 25. septembrī aizdomās turamā liecību uzklausījusi arī tiesa un viņam noteikts drošības līdzeklis – divu mēnešu ilgs apcietinājums.