foto: Ekrānuzņēmums
Krievijas policija publicējusi video no Krasnodaras kanibālu dzīvokļa
Pasaulē
2017. gada 26. septembris, 10:37

Krievijas policija publicējusi video no Krasnodaras kanibālu dzīvokļa

Kasjauns.lv

Krasnodaras policisti ziņu aģentūrām Krievijā nodevuši video, kurā nofilmēts kanibālu ģimenes dzīvoklis. Tieši šeit, Dmitrija un Natālijas dzīvesvietā policija atrada maisus ar septiņu dažādu cilvēku ķermeņa daļām un pat konservus ar tām.

Krievijā policija aizturējusi cilvēkēdāju ģimeni, kura uzdarbojusies jau, iespējams, no 1999. gada.

Telekanāla NTV ziņu avots iekšlietu sistēmā apstiprinājis, ka Krasnodaras apgabalā aizturēta kanibālu ģimene. Iepriekš drošību sargājošās iestādes apgalvojušas, ka upuru skaits varētu sasniegt pat 30 cilvēkus. Vīrietis un viņa sieva savus upurus ne vien nogalināja, bet arī sadalīja viņu ķermeņus, ko ēda un pat gatavoja cilvēka gaļas konservus.

Pirms dažām dienām Krasnodaras aviācijas skolas teritorijā tika atrasts maiss un spainis ar sievietes ķermeņa daļām. Aizdomās par noziegumu tika aizturēts kāds 35 gadus vecs vietējais iedzīvotājs. Policijas darbinieki uz pēdām aizdomās turētajam nonāca pēc tam, kad ceļa strādnieks uz ielas atrada mobilo telefonu, kurā pamanīja biedējošas fotogrāfijas ar atdalītām cilvēka ķermeņa daļām.

Krasnodaras policija, veicot izmeklēšanu, uzdūrusies kādam laulātajam pārim. Kā ziņo "Life Shot", 35 gadus vecais kanibāls Dmitrijs B veic dzīvokļu remontdarbus, bet viņa dzīvesbiedre Natālija ir medmāsa. Krievijas drošības iestāžu rīcībā ir informācija, ka aizdomās turētie ir nonāvējuši un apēduši vismaz septiņus cilvēkus, bet Dmitrijs un Natālija dižojas, ka upuru skaits esot sasniedzis pat 30.

Izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka attēlos, kurus policijai parādīja asfalta licējs, bija redzama bezvēsts pazudusī sieviete un Dmitrijs, pozējot pie sadalītā līķa.

Pēc telefona īpašnieka atrašanas un aizturēšanas tika noskaidrots, ka aizturētais ar savu dzīvesbiedri varētu būt vainīgi sērijveida slepkavībās un kanibālismā.

Kā vēsa krievu mediji, 1975. gadā dzimušajai sievietei jau veiktas psihiatriskās ekspertīzes, un viņa nav atzīta par nepieskaitāmu vai ar garīgām novirzēm. Tiesa, viņai novērotas vairākas neadekvātas reakcijas uz atsevišķām situācijām; tāpat ziņots par to, ka Natālija noziegumos, iespējams, jau atzinusies.

Kaimiņvalsts žurnālisti veikuši sava veida izpēti, interesējoties tieši par sievietes dzīves gājumu un personību. Viņa labprāt publiskojusi savu dzīvi sociālajos tīklos, tiesa, ar citu uzvārdu. Daudzās fotogrāfijās figurējusi viņa pati, kā arī mīlīgi kaķēni.

Natālija Bakšejeva beigusi Medicīnas māsu skolu un par medmāsu arīdzan strādājusi, taču no vairākām darba vietām atlaista dzeršanas dēļ. Kāds viņas bijušais kolēģis Krievijas medijiem paudis, ka "viņa dzēra stipri, dažkārt līdz pat baltajām pelītēm. Taču kā speciāliste Natālija bija precīza, atbildīga un lieliska," izteicies avots.

foto: Ekrānuzņēmums
Natāliju un Dmitriju Bakšejevus tur aizdomās par ilgstoši piekoptu kanibālismu, ēdot cilvēkus jau kopš 1999.gada.

Cilvēki netic, ka jaukā Natālija ēdusi cilvēkus

"Viņa savā dzīvē gājusi cauri daudz kam, taču neticu, ka Nataša kopā ar vīru ēda citus cilvēkus," notiekošo komentē kāds apsūdzētās studiju biedrs.

Ar līdztekus apsūdzēto Dmitriju (šobrīd 35 gadi) Natālija iepazinusies pirms septiņiem gadiem, kad izšķīrusies no sava otrā vīra, kurš bijis oficieris. Viņu paziņas lielākoties izvairās komentēt Dmitrija spējas kanibālismā, taču netic, ka cilvēkus ēdusi arī sieva.

Kas ir Dmitrijs

Viņš ticis paņemts no bērnunama, adoptētāji bijuši celtnieku pāris. Pēc 10 gadiem ģimenē ienākusi arī māsiņa, taču Dmitrija Bašejeva audžumāti paņēmis vēzis. Lai gan tēvs bija dēlu atzinis kā savu, vēlāk, apprecoties otrreiz, audžutēvs ar Dmitriju saikni pārcirtis.

Arī kanibālismā apsūdzētais Dmitrijs dzīvē izvēlējās celtnieka profesiju, kā arī 18 gadu vecumā iestūrējis laulības ostā.

Laulībā ar Natāliju viņiem bērnu nav bijuši.

Ko par cilvēkēdājiem saka eksperti

Komentējot šo cilvēkēdāju skandālu, kas patlaban pāršalc Krieviju, psihiatrs Artjoms Giļevs medijam "Moskovskij Komsomolec" stāsta: "Manā praksē ir bijuši gadījumi, kad cilvēki ēduši citu cilvēku ķermeņa daļas. Lielākoties tie bijuši šizofrēniķi vai cilvēki ar personības traucējumiem. Motīvi ir dažādi - dažkārt viņiem šķiet, ka tādējādi viņi uzņem nogalinātās personas spēku, taču reizēm balsis galvā liek viņiem to darīt. Šizofrēnijas gadījumos kaut kādu loģiku vispār nevajag meklēt," stāsta ārsts.

Viņš atminas gadījumu, kad kāda māte kopā ar dēlu nogalinājuši cilvēku un viņu apēduši, uzskatot, ka uz to viņiem ir visas tiesības. Tāpat kāds cits vīrietis ēdis cita cilvēka sirdi, lai it kā pārņemtu viņa dzīvessparu.

Sergejs Poļakovs, kurš bija advokāts kanibālam, kas 2011.gadā Maskavā apēda savu pudeles brāli, viņa aknas redzējis gluži kā tādu pašu produktu veikalā - vienkārši aknas, ēdamu lietu. Par cilvēkēšanu notiesātais Nikolajs Šadrins sirdzis ar šizofrēniju un pēc slepkavības upura aknas viņam šķitušas tāds pats pārtikas produkts, kādu visi varam nopirkt veikalā. Tās viņam garšojušas, tāpēc slepkava orgānu arī apēdis.

Tēmas