foto: REUTERS
37 gadu vecumā mirusi sieviete, kuru zināja kā pasaulē visresnāko
Šis attēls uzņemts 4.maijā, kad viņa jau bija atbrīvota no puses svara.
2017. gada 25. septembris, 17:30

37 gadu vecumā mirusi sieviete, kuru zināja kā pasaulē visresnāko

Kasjauns.lv

Ēģiptietes Emanas Ati sirds pārstājusi pukstēt pirmdien ap pusdienlaiku Abu Dabi slimnīcā, vēsta ārzemju mediji. Viņa mirusi vien pāris nedēļu pēc tam, kad bija nosvinējusi savu 37. dzimšanas dienu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
Emana ar 500 kilogramu svaru.

Emana mirusi no orgānu disfunkcijas, atsaucoties uz sievietes radu teikto, ziņo mediji.

Kasjauns.lv pērn vēstīja, ka pasaulē smagākā sieviete, savā kritiskajā masā sasniedzot 500 kilogramu dzīvsvaru, 25 gadus nebija izgājusi no savām mājām Aleksandrijā. Kad tika nolemts sievietei palīdzēt, viņas gaitām līdzi sekoja arī arī plašsaziņas līdzekļi.

Šī gada aprīlī 20 mediķu uzraudzībā Emanu sāka ārstēt slimnīcā Mumbajā, Indijā. Uz klīniku sievieti pārveda vērienīgā operācijā no mājām Ēģiptē - paciente visu laiku atradās gultā, jo ne piecelties, ne pastaigāt nevarēja. 

Jau aprīļa beigās viņa bija "nometusi" teju pusi svara, un pēc tam tika pārvietota uz klīniku Apvienotajos Arābu Emirātos, kur šī gada jūnijā jutusies jau tik labi, ka spējusi patstāvīgi sēdēt ratiņkrēslā. Diemžēl tagad viņa devusies mūžībā.

Emanas nāves iemesls: sirds slimības un nieru mazspēja, teikts slimnīcas paziņojumā.

Mirusi sieviete, kuru uzskatīja par pasaulē visresnāko

Ēģiptietes Emanas Ati sirds pārstājusi pukstēt pirmdien ap pusdienlaiku Abu Dabi slimnīcā, vēsta ārzemju mediji. Viņa mirusi vien pāris nedēļu ...

gallery icon
11

Sievietes radinieki stāsta, ka piedzimstot viņa svēra piecus kilogramus, un ārsti noteica diagnozi – elefantiāzi, kas ir atsevišķa locekļa vai ķermeņa daļas stipra palielināšanās, ko rada hronisks limfas sastrēgums un tam sekojošs limfvadu iekaisums ādā un zemādas audos.

Vienpadsmit gadu vecumā meitenes svars sāka strauji augt, un viņa piedzīvoja insultu, kas piekala pie gultas. Dzīves garumā par Emanu rūpējas māte un māsa, viņas tēvs nomira jau Emanas agrā bērnībā.