foto: REUTERS
Izmeklēšanai, kas ilga 10 gadus, pienācis gals: varētu pārtraukt meklēt britu meitenīti Madelēnu
Pasaulē
2017. gada 25. septembris, 15:50

Izmeklēšanai, kas ilga 10 gadus, pienācis gals: varētu pārtraukt meklēt britu meitenīti Madelēnu

Kasjauns.lv

Britu meitenīte Madelēna Makkena pazuda 2007. gadā Portugālē, un visus šos desmit gadus meitenītes vecāki neatmeta cerības bērnu atrast. Taču desmit gadus ilgā izmeklēšana varētu beigties šonedēļ, jo izsmelts tās finansējums, vēsta “Daily Mail”.

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon
18

Bērna meklēšanai iztērēti jau teju 11 miljoni Sterliņu mārciņu (vairāk nekā 12,5 miljoni eiro). Madelēnas vecāki gan nav atmetuši cerības, gaidot, kad policijai tiks piešķirti jauni līdzekļi izmeklēšanas turpināšanai. Policija jau pieprasījusi valdībai vairāk naudas. Pagaidām gan nav zināms, cik daudz naudas pieprasījis policijas priekšnieks. 

Iekšlietu ministrija apstiprinājusi, ka policijas pieteikums tiek izskatīts un lēmums tiks pieņemts šonedēļ. Tikmēr Madelēnas vecāki ir apņēmušies nekad neatmest cerības bērnu atrast. 

foto: REUTERS

Kā vēstīts, Madelēna Makkena pazuda 2007.gada 3.maija vakarā neilgi pirms savas ceturtās dzimšanas dienas no īrēta dzīvokļa Portugāles dienvidu provinces Algarves kūrortpilsētā Prajā da Lusā, kamēr viņas vecāki netālu restorānā ēda vakariņas.

Madelaine Makkena un viņas vecāki

gallery icon
10

Madelēnas pazušana ir piesaistījusi lielu uzmanību Lielbritānijā, un viņas fotogrāfijas bieži tika publicētas laikrakstos. Portugāles policija 2007.gada 7.septembrī paziņoja, ka aizdomās par meitenes pazušanu tiek turēti viņas vecāki. Meitenes tēvs Gerijs Makkens nosauca paziņojumu par absurdu un kategoriski noliedza, ka viņš ar sievu būtu vainīgi meitas pazušanā. Makkeni netika aizturēti un viņiem neizvirzīja oficiālas apsūdzības.

Vecāki tā arī nav pārtraukuši kampaņu meitas atrašanai un Lielbritānijas policija aicina atsaukties ikvienu, kas var sniegt kādu pavedienu šajā lietā. 

Madelēnas ģimene un foto, kā viņa varētu izskatīties patlaban

gallery icon
9