foto: REUTERS
Pēc smagākās nedēļas kompānijas vēsturē “Ryanair” maksimāli samazina lidojumu cenas
Zemo cenu aviokompānija "Ryanair".
Pasaulē
2017. gada 25. septembris, 11:14

Pēc smagākās nedēļas kompānijas vēsturē “Ryanair” maksimāli samazina lidojumu cenas

Kasjauns.lv

Zemo cenu aviokompānija “Ryanair” pēc, iespējams, smagākās nedēļas aviokompānijas vēsturē, sākusi rīkoties, lai atgūtu savus klientus. “Ryanair” būtiski samazina cenas lidojumiem, vēsta “The Independent”. 

Lidojums no Lielbritānijas uz Franciju pašlaik izmaksājot vien 5 angļu mārciņas (5,70 eiro) un uz lielāko daļu Eiropas valstu lidojumu cenas zemākas par 10 mārciņām (11,30 eiro). 

“Ryanair” ir lielākā zemo cenu aviokompānija Eiropā un pēc pagājušās nedēļas simtiem atcelto reisu, aviokompānija spiesta maksāt kompensācijas vairāk nekā 10 000 pasažieru. Lai atgūtu klientu uzticību, aviokompānija no oktobra līdz februārim par biļetēm vienā virzienā no Lielbritānijas uz teju visām Eiropas valstīm prasīs vien 9,99 angļu mārciņas (aptuveni 11 eiro). 

foto: REUTERS
Zemo cenu aviokompānija "Ryanair".

Ārvalstu medijs “The Independent”, veicot nelielu pētījumu gan atklājis, ka biļešu cenas ir pat vēl zemākas. Piemēram, lidojumi no “Ryanair” galvenās mītnes Stanstedā uz Alpiem izmaksā vien 4,99 mārciņas. Cenas zem desmit mārciņām pieejamas pat populārākajos maršrutos, piemēram, no Mančestras līdz Frankfurtei. Salīdzinot ar konkurējošām aviokompānijām, “Ryanair” šobrīd piedāvā pat 10 reizes zemākas cenas, nekā citi. 

foto: EPA

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka nedēļu pēc zemo cenu aviokompānijas “Ryanair” masveida lidojumu atcelšanas pilotu trūkuma dēļ, aviosabiedrība beidzot apstiprinājusi, ka vajadzības gadījumā tā samaksās par pasažieru lidojumiem ar citām aviokompānijām.

“Ryanair” lidojumus laika posmā no septembra vidus līdz oktobra sākumam atcēlusi teju vai trešdaļai miljona pasažieru. Aizvadītajā nedēļas nogalē aviokompānija atcēla vairāk nekā 160 lidojumu, kā rezultātā daudziem pasažieriem nācās pirkt daudz dārgākas aviobiļetes citās aviokompānijās par saviem līdzekļiem. Šāda scenārija gadījumā gan tiek klaji pārkāptas pasažieru tiesību normas un visi, kas par savu naudu iegādājušies aviobiļetes citās aviokompānijās, būs tiesīgi saņemt kompensāciju. 

foto: EPA

Tāpat vēstījām, ka pēc tūkstošiem avioreisu atcelšanas, zemo cenu aviokompānijas “Ryanair” boss Maikls O`Līrijs saņēmis milzums daudz pārmetumu. 

Viņš piebilda, ka cilvēkiem ir tiesības viņu saukt par klaunu, nebaidīdamies atzīst, ka tuvākajā laikā tiks atcelti vēl vairāki lidojumi.  

Pretrunīgi vērtētais kompānijas boss taisnojies, ka lidsabiedrībā netrūkst pilotu, kā tas iepriekš bija izskanējis. "Mēs kļūdījāmies pilotu brīvdienu saplānošanā, un mēs strādājam, lai to labotu," taisnojās kompānijā. 

Tēmas