foto: EPA/LETA
"Apēdīšu jūsu aknas!" Un citi spilgtākie nežēlīgā Filipīnu prezidenta izteikumi
Pasaulē
2017. gada 23. septembris, 16:00

"Apēdīšu jūsu aknas!" Un citi spilgtākie nežēlīgā Filipīnu prezidenta izteikumi

Kasjauns.lv

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte, kurš kopš ievēlēšanas izpelnījies globālu slavu ar īpaši nežēlīgu un asiņainu cīņu pret narkotirgoņiem, šad un tad pārsteidz sabiedrību arī ar klajām rupjībām gan pret citu valstu vadītājiem, gan arī teroristiem. Nu ir apkopoti odiozā valsts vadītāja spilgtākie izteikumi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Filipīnās bez ceremonijām nogalina narkotirgoņus

gallery icon
28

Pēdējā pusgada laikā prezidentālo aprindu “sliktā zēna” Dutertes publiskie niknuma izvirdumi skāruši gan ASV, gan Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, gan arī islāma teroristu grupējumu “Daesh”.

“Es tevi nogalināšu”

foto: EPA/LETA

Spriežot pēc Dutertes izteikumiem, prezidenta uzsāktā cīņa ar valsts narkodīleriem jebkurā mirklī var skart arī viņa paša ģimeni.

Pēc tam, kad publiskajā telpā sākušās runas par viņa paša dēla iesaisti kādā 125 miljonus ASV dolāru vērtā narkotiku darījumā, Duterte zvērējis, ka panāks savas atvases nonāvēšanu un pasargās policistus, kuri to izdarīs.

“Tu esi gejs vai pedofils?”

foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šādu jautājumu Duterte uzdevis kādam Cilvēktiesību komisijas pārstāvim, kurš paudis bažas par to, cik daudz pusaudžu un jauniešu iet bojā plašajā “karā pret narkotikām”.

Duterte šādi esot pārmetis komisijas pārstāvim pārlieku interesi un fiksāciju uz “jauniem zēniem”.

“Ja, karojot ar narkotirgoņu bandām, policijai gadās iznīcināt jūs, tā ir jūsu problēma.”

Kādā brīdī Duterte atzina, ka ir nepienācīgi novērtējis narkotiku problēmu valstī un pavēlēja policijai vēl aktīvāk “iznīcināt noziedzniekus, kuri izplata narkotikas”.

“Tā apaļīgā sejiņa, kura vienmēr izskatās tik jauka... Tas kuces dēls”

foto: EPA/LETA

Šādas lamas Duterte reiz publiski veltījis biedējošajam Ziemeļkorejas līderim Kimam Džongunam.

Papildus tam Filipīnu prezidents Džongunu arī dēvējis par “muļķi, kurš spēlējas ar bīstamām rotaļlietām” un pareģojis, ka gadījumā ja izolētās valsts līderis pieļaus kļūdu, Tālie Austrumi pārvērtīsies par “neauglīgām ārēm”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

“Esmu redzējis Ameriku, tā ir draņķīga”

foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šādi Duterte atbildējis ASV senatoriem, kuri neglaimojoši izteikušies par cilvēktiesību pārkāpumiem Filipīnās notiekošajā “karā pret narkodīleriem”.

ASV varas pārstāvji publiski noraidīja ideju par Dutertes vizīti, savukārt pats Duterte izteicās, ka ir redzējis pietiekami daudz no Amerikas, un tā esot draņķīga valsts.

“Es apēdīšu jūsu aknas... Klāt pielikšu vien sāli un etiķi”

foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ar šādu vēstījumu Duterte vērsies pret valsts radikālajiem islāmistiem, kuri piedalījušies dienvidos esošās salas Mindanao militārajā konfliktā.

“Ēdīšu viņas jūsu priekšā,” Duterte vēl piebilda.

“Ja jūs izvarosiet trīs sievietes, es būšu tas, kurš atzīsies šajā noziegumā”

foto: Reuters/Scanpix/LETA

Karavīriem Duterte reiz paziņojis, ka viņiem ir neierobežotas tiesības cīņā “Daesh” atbalstītājiem, pie viena arī pajokojot par izvarošanu.

“Tas ir tikai darbs, es esmu ar jums, zēni! Būšu jūsu pusē līdz pat beigām – ja krītat jūs, kritīšu es. Kas attiecas uz karastāvokli un tā sekām – atbildību nesīšu tikai un vienīgi es pats,” teicis Duterte.

“Oksfordas universitāte ir skola stulbiem cilvēkiem”

foto: EPA/LETA

Šādi Duterte atcirta kādam slavenās britu universitātes pārstāvim, kurš apgalvoja, ka Filipīnu prezidents maksā “interneta troļļiem”, lai tie tiešsaistē vairotu atbalstu viņa vēlēšanu kampaņai.

“Nečakarējiet man prātu ar “Daesh”!”

foto: AFP/Scanpix/LETA

Laikā, kad Filipīnu bruņotie spēki mēģināja atgūt “Daesh” atbalstītāju saņemto Maravi pilsētu valsts dienvidos, Duterte nāca klajā ar paziņojumu, ka nekavēsies ar karastāvokļa ieviešanu un radikāļu iznīcināšanu.

“Kuces dēli žurnālisti!”

foto: AFP/Scanpix/LETA

Arī vietējiem žurnālistiem, kuri ņēmās kritizēt Dutertes apšaubāmās metodes cīņā ar narkotiku tirdzniecību, tikusi valsts līdera naida deva. Viņš tos nosaucis par kuces dēliem, piebilstot: “Es viņiem nedraudu, taču kādu dienu karma viņus panāks.”