foto: AFP
Stiprā zemestrīcē Meksikā miruši 224 cilvēki - māju drupās meklē izdzīvojušos
Mehiko piedzīvojusi 7,1 magnitūdu stipru zemestrīci.
2017. gada 20. septembris, 06:53

Stiprā zemestrīcē Meksikā miruši 224 cilvēki - māju drupās meklē izdzīvojušos

Kasjauns.lv/LETA

Otrdien Meksikā notikušajā zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 224, trešdien paziņojis iekšlietu ministrs Migels Anhels Osorio Čongs.

Traģiska zemestrīce Meksikā

Meksikas galvaspilsētu Mehiko un tās apkārtni otrdien satricināja 7,1 magnitūdu stipra zemestrīce, prasot simtiem cilvēku dzīvības un sagraujot ēkas.

gallery icon
100

7,1 magnitūdu stiprajā zemestrīcē Mehiko gājuši bojā 117 cilvēki, bet pārējie zaudējušu dzīvību galvaspilsētas apkārtnē, paziņoja ministrs.

Šis ir lielākais zemestrīces upuru skaits Meksikā kopš 1985.gada, kad zemestrīcē Mehiko gāja bojā tūkstošiem cilvēku.

Vissmagāk piemeklētajā Morelosas štatā uz dienvidiem no Mehiko ir gājuši bojā 55 cilvēki.

Mehiko ir vismaz 49 bojāgājušie. Galvaspilsētas mērs Migels Anhels Mansera paziņoja, ka Mehiko ir sagruvušas vai izpostītas 44 ēkas, bet glābēji un brīvprātīgie izglābuši no gruvešiem vairāk nekā 50 cilvēku.

Pueblas štatā, kur atradās zemestrīces epicentrs, gājuši bojā 32 cilvēki. Mehiko štatā, kas robežojas ar valsts galvaspilsētu, reģistrēti 10 bojā gājušie, bet Gerrero štatā – trīs bojāgājušie.

Upuru skaits turpina pieaugt, jo glābēju vienības un simtiem brīvprātīgo meklē izdzīvojušos un mirušos sagrautu ēku drupās.

Meksikas Seismoloģijas institūta sākotnējās aplēses liecināja, ka zemestrīces stiprums sasniedzis 6,8 magnitūdas, bet ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) precizēja, ka Mehiko satricinājusi 7,1 magnitūdas zemestrīce.

BBC vēsta, ka Mehiko lidosta apturējusi darbu, un evakuētas daudzas ēkas. Tiek ziņots, ka vairākās vietās izcēlušies ugunsgrēki.

Meksikas Seismoloģijas institūts ziņoja, ka zemestrīces epicentrs atradās Mehiko kaimiņos esošajā Pueblas štatā pie Raboso pilsētas, aptuveni 123 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Mehiko.

Iepriekš otrdien Mehiko birojos un citās darbavietās notika mācības, kā rīkoties zemestrīces gadījumos. Tās tika rīkotas pieminot 32.gadskārtu kopš 8,1 magnitūdas zemestrīces, kas 1985.gadā Mehiko laupīja dzīvību aptuveni 10 000 cilvēku un izpostīja lielu daļu pilsētas.

Pirms nepilnām divām nedēļām 8,1 magnitūdas zemestrīcē Meksikā gāja bojā vismaz 90 cilvēki.