Norvēģija nosūtīs 60 karavīrus sīriešu kaujinieku apmācīšanai cīņai pret "Islāma valsti"
Norvēģija nosūtīs uz Jordāniju 60 karavīrus, lai tur apmācītu Sīrijas kaujiniekus cīņai pret teroristu grupējumu "Islāma valsts".
Pasaulē
2016. gada 2. maijs, 23:07

Norvēģija nosūtīs 60 karavīrus sīriešu kaujinieku apmācīšanai cīņai pret "Islāma valsti"

Jauns.lv

Norvēģija nosūtīs uz Jordāniju 60 karavīrus, lai tur apmācītu Sīrijas kaujiniekus cīņai pret teroristu grupējumu "Islāma valsts", pirmdien paziņojusi Norvēģijas premjerministre Erna Sūlberga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sīriešu kaujiniekus apmācīs 60 Norvēģijas īpašo spēku karavīri.

Sūlberga norādīja, ka "Islāma valsts" laupījusi dzīvību daudziem mierīgajiem iedzīvotājiem un vēl lielāku skaitu piespiedusi pamest savu valsti.

Grupējums arī "atnesis terorismu uz Eiropu, un jauni cilvēki tiek pievērsti radikāliem uzskatiem un savervēti, lai būtu ārvalstu kaujinieki," sacīja premjere.

Kādu sīriešu grupējumu kaujiniekus norvēģu karavīri apmācīs, Sūlberga neatklāja, bet aizsardzības ministre Īne Ēriksena-Sēreide sacīja, ka tie izraudzīti rūpīgā un sistemātiskā procesā.

"Viens nosacījums mūsu atbalstam ir, lai viņu operācijas tiek vērstas pret "Islāma valsti" un lai viņi nekaitē nevienam no esošajiem miera centieniem Sīrijā," norādīja Ēriksena-Sēreide.

Norvēģija piedalās starptautiskajā koalīcijā pret "Islāma valsti" un jau apmāca kurdu kaujiniekus Irākas Kurdistānas reģionā.

LETA/Foto: AFP/LETA