foto: Vida Press
Prinči Viljams un Harijs atklātā intervijā par to, kā viņiem paziņots par mātes nāvi
Prinči Viljams un Harijs.
Pasaulē
2017. gada 23. augusts, 15:35

Prinči Viljams un Harijs atklātā intervijā par to, kā viņiem paziņots par mātes nāvi

Kasjauns.lv

Lielbritānijas prinči Viljams un Harijs atklātā intervijā BBC veidotā dokumentālajā filmā apraksta brīdi, kad viņiem paziņots par mātes - princeses Diānas nāvi. 

Cilvēkus tik ļoti mīlošā princese Diāna

Diāna vienmēr gribēja būt princese cilvēku sirdīs, kāda arī bija.

gallery icon
41

BBC dokumentālā filma, kas tiks pārraidīta svētdien, 27. augustā, pirmo reizi atklās patiesās Viljama un Harija izjūtas pēc princeses Diānas nāves. Abi prinči snieguši emocionālu interviju, neslēpjot, ka pirmās septiņas dienas pēc traģiskajām ziņām bijušas vismokošākās. 

“Mums bija jāiet aiz mātes zārka, bet viss, ko gribējām darīt – paslēpties istabā un vienkārši raudāt,” intervijā atklājis Harijs. Viņš piebilda, ka grūtākā lieta, kas vecākiem ir jādara – pateikt, ka miris otrs vecāks. 

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

gallery icon
20

Tikmēr Viljams stāsta, ka juties apjucis: “Es nemitīgi atkārtoju – kāpēc es? Kāpēc tas notiek tieši ar manu ģimeni? Nejutu pilnīgi neko, šķita, ka visi locekļi kļuvuši nejūtīgi. Cilvēki raudāja, kliedza, visi vēlējās mūs apskaut un paspiest roku. Es viņus nevainoju, bet tā bija drausmīga pieredze. Pats grūtākais, ko man dzīvē nācies darīt, ir iet aiz savas mātes zārka,” BBC stāsta Viljams. 

BBC dokumentālā filma “Diāna, septiņas dienas”, tiek veidota par godu princeses Diānas nāves 20. gadadienai. Filmā atklātas aizkulises no bērēm un aizkustinošas intervijas ar princeses dēliem. 

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon
54

Dokumentālo filmu izstrādājis ASV režisors Henrijs Singers, kurš pazīstams arī kā dokumentālās filmas par 9. septembra notikumiem ASV autors. 

Šī ir jau trešā reize, kad abi prinči televīzijā izteikušies par savas mātes nāvi pēdējo pāris mēnešu laikā. Tāpat izdotas vēl trīs dokumentālās filmas par Diānas nāvi, kurās nav ietvertas intervijas ar princeses dēliem. 

Princese Diāna violetas krāsas tērpos

Princese Diāna violetas krāsas tērpos.

gallery icon
15

Princese Diāna kopā ar savu draugu Dodi Al Fajedu gāja bojā autokatastrofā Francijas galvaspilsētā 1997. gada augustā. Viņu auto, kuram sekoja preses fotogrāfi, Parīzes centrā tunelī ietriecās betona sienā. Princim Viljamam tad bija 15, bet viņa brālim Harijam – 12 gadi. 

Princese Diāna un princis Čārlzs sadrūmuši

Princese Diāna un princis Čārlzs.

gallery icon
15

Šādi princese Diāna varētu izskatīties, ja joprojām būtu dzīva

gallery icon
5

Princese Diānas autokatastrofa 1997.gadā Parīzē nav bijusi nejauša

gallery icon
3

Princese Diāna (1961-1997)

gallery icon
12