foto: Postimees/LETA
Oligarhu sarunu skandāls arī Igaunijā: Savisāra partija vēlēšanu kampaņai miljonu meklēja Latvijā
Igaunijas Centra partijas finanšu kūrētājs Kalevs Kallo pirms divarpus gadiem nesekmīgi centies dabūt miljons eiro lielu kredītu savas partijas vēlēšanu kampaņai no Latvijas bankas „Baltic Baltikums”.
Pasaulē
2017. gada 23. augusts, 06:40

Oligarhu sarunu skandāls arī Igaunijā: Savisāra partija vēlēšanu kampaņai miljonu meklēja Latvijā

Kasjauns.lv

Oligarhu sarunu skandāls izvērties arī Igaunijā, kur par korupciju apsūdzēts kādreizējais Tallinas mērs Edgars Savisārs. Viņš centies priekšvēlēšanu kampaņai dabūt naudu no Latvijas bankas „Baltic Baltikums”, jo igauņu bankas nekreditē partijas. Tomēr viņa pūliņi izrādījās nesekmīgi.

Igaunijas Drošības policija, lai celtu apsūdzību Savisāram, 2014. un 2015. Gadā slepeni noklausījusies viņa sarunas restorāna „Balalaika”, viesnīcā „Meriton”, kafejnīcā „Mademoiselle” un citviet, vēsta kaimiņvalsts portāls Postimees.ee.

Vienā no atšifrētajām sarunām atklājies, ka Savisāra vadītās Centra partijas (mūsu „Saskaņas” līdzinieces) finanšu sekretārs Kalevs Kallo savulaik „Mademoiselle” ticies ar kādu latvieti. Kallo mērķis bija dabūt kredītu priekšvēlēšanu kampaņai – miljonu eiro uz 25 mēnešiem no „Baltic Baltikums”. Centra partija pēc finansējuma lūkojās Latvijā tādēļ, ka Igaunijas bankas izvairās kreditēt politiskās partijas. Raimonds Kallo apsolījis, ka painteresēsies, vai šāda iespēja pastāv. Tomēr beigās Latvijas banka nepiešķīra kredītu Igaunijas Centra partijai.