foto: AFP
Pēc zviedru miljonāra zemūdenes nogrimšanas Dānijas ūdeņos atrod žurnālistes ķermeni bez galvas
Zviedrijas jūras glābšanas spēki meklē pazudušo žurnālisti Kimu Vallu.
Pasaulē
2017. gada 22. augusts, 11:15

Pēc zviedru miljonāra zemūdenes nogrimšanas Dānijas ūdeņos atrod žurnālistes ķermeni bez galvas

Kasjauns.lv

Ūdenī netālu no Dānijas galvaspilsētas Kopenhāgenas atrasts sievietes ķermenis, precīzāk, sievietes rumpis bez galvas, kājām un rokām, vēsta “The Local”. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija līdz šim nav spējusi identificēt mirušo, taču pastāv aizdomas, ka tās varētu būt pirms divām nedēļām pazudušās ārštata žurnālistes Kimas Vallas mirstīgās atliekas. 

Žurnāliste pazuda pēc tam, kad iekāpa pasaulē lielākajā pašdarinātajā zemūdenē “Nautilus”, kopā ar tās izgudrotāju un īpašnieku, zviedru miljonāru Pīteru Madsenu. 40 tonnas smagā un 18 metru garā zemūdene noslīka pusstundu vēlāk. 

Zviedrijas mediji jau ziņoja, ka zemūdenes īpašnieku izglāba kāda privāta laiva, taču žurnāliste, kura todien uz zemūdene klāja atradusies, lai izveidotu par to materiālu, pazudusi bez vēsts. 

Pīters Madsens gan apgalvojis, ka vēl iepriekšējā vakarā pirms zemūdenes noslīkšanas, viņš sievieti izlaidis ārā tajā pašā salā, kur brauciens sācies. Tomēr mājās viņa nav pārnākusi. Ārvalstu mediji vēsta, ka zemūdenes īpašnieks arestēts uz aizdomu pamata par sievietes netīšu slepkavību. Pēcāk Madsens tiesā atzinis, ka “apglabājis” žurnālisti jūrā, pēc tam, kad sieviete mirusi uz klāja incidenta laikā.

foto: AFP
Zviedrijas jūras glābšanas spēki meklē pazudušo žurnālisti Kimu Vallu.

Kopenhāgenas policija apstiprinājusi, ka uz dienvidiem no Dānijas galvaspilsētas krastā izskalots sievietes ķermenis. Mirstīgās atliekas nogādātas tiesu medicīnas departamentā, lai veiktu izmeklēšanu. 

Policijas pārstāvis gan uzsvēris, ka nav nekāda pamata ticēt tam, ka atrastais ķermenis ir pazudušās žurnālistes. Oficiālu paziņojumu policija izplatīšot otrdien, 22. augustā.