foto: ekrānuzņēmums no video
Nesen rekonstruētā Lietuvas "Maximā" no griestiem gāžas ūdens
Viļņas „Maxima” veikalā Mindauga ielā svētdien no griestiem aumaļām sāka gāzties ūdens straumes un krist apmetuma gabali.
Pasaulē
2017. gada 22. augusts, 06:35

Nesen rekonstruētā Lietuvas "Maximā" no griestiem gāžas ūdens

Kasjauns.lv

Viļņā no nesen rekonstruētā „Maxima” lielveikala griestiem uz pircējiem un tirgotavas darbiniekiem svētdienas, 20. augusta, vakarā sāka gāzties ūdens straumes. Apmeklētāji domāja, ka tas bija saistīts ar lielajām lietusgāzēm, kas svētdien bija pārņēmušas Lietuvas galvaspilsētu. Tomēr pie vainas bijuši būvnieki.

Kamēr Latvijā nerimstas tiesāšanās par Zolitūdes traģēdiju, prakse pierāda, ka „Maxima” būvnieki nav ņēmuši vērā skarbo mācību un arī citviet notiek „Maxima” veikalos lielas avārijas, kas var apdraudēt cilvēku veselību un pat dzīvību. Tikai laimīgas nejaušības dēļ 20. augustā Viļņa „Maxima” notikušajā avārijā neviens nav cietis.

20. augustā Viļņas „Maxima” veikalā Mindauga ielā, kas pirms desmit dienām bija atvērts pēc lielās rekonstrukcijas, no griestiem uz cilvēkiem sāka gāzties ūdens straumes. Iesākumā cilvēki domāja, ka tas saistīts ar lietusgāzēm, kas bija pārņēmušas Lietuvas galvaspilsētu. Tomēr par iemeslu avārijai bija ūdensvada sistēmas ierīkotāji.

No tirdzniecības centra tika evakuēti cilvēki un tā darbība pārtraukta. Tika noskaidrots, ka pie vainas bija bojājums dzeramā ūdens caurulē, kas bija ierīkota virs griestiem.
 „Virs tās vietas, kur notika avārija, iet caurule ar auksto ūdeni. No caurules nokrita aizdars un no griestiem sāka tecēt ūdens. Kad ūdens padevi noslēdza, ūdens pārstāja tecēt. Tagad telpa ir droša ekspluatācijai, bet veikalu atkal atvērsim tikai pēc papildus pārbaudes,” portālam delfi.lt taisnojās Lietuvas „Maxima” pārstāvis Jauņus Špakausks.