foto: AFP
“Visur gulēja ķermeņi, cilvēki kliedza un raudāja,” - aculiecinieki pastāsta par Barselonā piedzīvoto
Terorakts Barselonā.
Pasaulē
2017. gada 18. augusts, 11:00

“Visur gulēja ķermeņi, cilvēki kliedza un raudāja,” - aculiecinieki pastāsta par Barselonā piedzīvoto

Kasjauns.lv

Barselonas terorakta aculiecinieki izstāsta, kādas šausmas piedzīvojuši vakar, kad tūristu iecienītās Ramblas ielā cilvēku pūlī ietriecās mirkoautobuss, nogalinot 13 un ievainojot vismaz 100 cilvēku. 

Terorakts Barselonā: cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss

Ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā ievainoti daudzi cilvēki.

gallery icon
64

“Visur gulēja cilvēki, apkārt bija tāds haoss – cilvēki raudāja, kliedza!” Savās izjūtās dalījies kāds sporta žurnālu pārdevējs, kurš notikušo vērojis no 100 metru attālā kioska. Sākumā vīrietis dzirdējis troksni, bet tad visa iela burtiski sekunžu laikā pārvērtusies par milzīgu haosu. 

“30 sekunžu laikā ieradās policijas automašīnas, no kurām ārā bira ar ieročiem apbruņoti policisti, tikpat ātri atbrauca arī ātrā palīdzība,” sacīja vīrietis. 

Vēl kāds aculiecinieks pa Ramblas ielu redzējis skrienam kādu vīrieti, kuram pakaļ dzinusies policija, tas, iespējams, bijis viens no terorakta rīkotājiem. 

“Tas bija aptuveni 20 gadus vecs vīrietis, ar brūniem matiem un tievu seju. Mēs viņu redzējām brīdī, kad mikroautobuss apstājās. Bijām ļoti tuvu,” stāsta aculiecinieks. 

Jau vēstīts, ka ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā nogalināti 13 cilvēki un vismaz 50 ievainoti.
Kā pavēstīja Katalonijas policija, notikušais ir terorakts, taču šobrīd nav skaidrības par uzbrukuma motīvu. Mikroautobuss uzbraucis uz ietves, notriecot daudzus cilvēkus, vēsta "The Local".