foto: AFP
Katalonijā uz dienvidiem no Barselonas nošauti pieci teroristi
Terorakts Spānijā.
Pasaulē
2017. gada 18. augusts, 07:20

Katalonijā uz dienvidiem no Barselonas nošauti pieci teroristi

LETA

Spānijas policija piektdienas rītā paziņoja, ka ir nošāvusi piecus teroraktā aizdomās turētos Katalonijas reģiona Kambrilsas pilsētā uz dienvidiem no Barselonas, kur ceturtdien citā teroraktā tika nogalināti 13 un ievainoti vismaz 100 cilvēki.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Terorakts Barselonā: cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss

Ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā ievainoti daudzi cilvēki.

gallery icon
64

Iepriekš bija ziņots, ka Kambrilsā nošauti četri teroraktā aizdomās turētie un vēl viens ievainots, tomēr ievainotais vēlāk nomira.

Katalonijas reģiona valdība apstiprināja ziņu par incidentu Kambrilsā, kuru policija iepriekš bija kvalificējusi kā "iespējamu teroraktu".

Katalonijas reģiona policija bija tviterī paziņojusi, ka ir nošāvusi vairākus cilvēkus piejūras kūrortpilsētā Kambrilsā 100 kilometrus no Barselonas, reaģējot uz teroraktu.

Laikraksts "La Vanguardia" ziņoja, ka apšaude notikusi Kambrilsas ostas pusē. Policija pirms tam bija aicinājusi Kambrilsas iedzīvotājus neiziet no mājām.

Spānijas sabiedriskā raidkompānija RTVE ziņoja, ka Katalonijas reģiona policija nošāvusi četrus un ievainojusi vienu cilvēku, kurus turēja aizdomās par terorakta plānošanu Kambrilsā, apmēram astoņas stundas pēc Barselonā sarīkotā terorakta.

Ievainotais aizdomās turētais tika aizturēts, bet vēlāk nomira no ievainojumiem. Katalonijas valdība paziņoja, ka terorakta gaitā arī tika ievainoti seši civiliedzīvotāji un viens policists.

Policija mēģina noskaidrot, vai Kambrilsas teroraktā aizdomās turētie bija uzvilkuši spridzekļu vestes, un policisti plāno veikt vairākas kontrolētas eksplozijas, teikts Katalonijas policijas tvītā.

Katalonijas policija paziņoja, ka rīkojas saskaņā ar pieņēmumu, ka Kambrilsā nošautie bija saistīti ar Barselonas teroraktu, kā arī ar trešdien notikušu sprādzienu Katalonijas reģiona Alkanaras pilsētā, kurā gāja bojā viens cilvēks.

Vietējie mediji ziņoja, ka uzbrucēji Kambrilsā mēģināja ar automašīnu sabraukt gājējus, kad viņus apšaudīja policija. Jau ziņots, ka Barselonā notikušajā teroraktā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecās mikroautobuss, nogalinot 13 cilvēkus un vismaz 100 ievainojot.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās