Islāmisti uzņemas atbildību par teroraktu Barselonā
Šis ir viens no aizturētajiem. Viņš apgalvo, ka viņa dokumenti tikuši nozagti un ar tiem noīrēts baltais busiņš, kas ietriecies cilvēkos.
2017. gada 17. augusts, 23:17

Islāmisti uzņemas atbildību par teroraktu Barselonā

Kasjauns.lv

Par Barselonas centrā notikušo teroraktu atbildību uzņēmusies "Islāma valsts", vēsta "The Telegraph". No trim aizdomās turamajiem divi ir aizturēti un viens nošauts ārpus pilsētas, liecina jaunākā informācija.

Mirušo skaits arvien turpina pieaugt, tāpat arī traģēdijā cietušo skaits jau sasniedzis astoto desmitu.

Pēc jaunākās informācijas dzīvību zaudējuši 13 cilvēki.

Par notikušo Ramblas ielā Barselonā atbildību uzņēmušies radikālie islāmisti.  

"Barselonas uzbrukuma izpildītāji bija "Islāma valsts" kareivji," paziņoja "Amaq" savā tūlītējās ziņapmaiņas programmas "Telegram" kontā, tomēr neminot uzbrucēju vārdus.

"Amaq" paziņoja, ka viņi sarīkojuši šo uzbrukumu, atbildot uz aicinājumiem vērsties pret valstīm, kuras piedalās ASV vadītajā koalīcijā pret "Islāma valsti" Irākā un Sīrijā.

Terorakts Barselonā: cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss

Ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā ievainoti daudzi cilvēki.

gallery icon
64

Jau ziņojām, ka baltas krāsas busiņš ceturtdienas pievakarē iebrauca pūlī tūristu pilnā ielā Barselonā, Spānijā. Pēc divarpus stundām izdevies aizturēt šoferi, tāpat apcietināts arī iespējamais līdzzinātājs. Vēl viens cilvēks nošauts policijas operācijā ārpus pilsētas.

Viens no arestētajiem ir Marokas pilsonis Driss Ukabirs. Viņš tiek turēts aizdomās par busiņa noīrēšanu, lai gan jau paudis, ka viņa dokumenti tikuši nozagti.