foto: AFP/Scanpix/LETA
Nofilmēts traģiskais mirklis, kad koks Madeirā iekrita pūlī
Glābēji pārvieto vienu no bojāgājušajiem.
Pasaulē
2017. gada 16. augusts, 13:15

Nofilmēts traģiskais mirklis, kad koks Madeirā iekrita pūlī

Kasjauns.lv

Portugālei piederošajā Madeiras salā reliģisku svētku laikā, krītot kokam, dzīvību zaudēja 13 cilvēki, bet vēl vismaz 50 guva savainojumus. Publicēts video, kurā redzama panika un izmisums pēc tam, kad pūlim virsū uzgāzās koks.

Madeirā krītošs koks laupa dzīvību 13 cilvēkiem

Portugālei piederošajā Madeiras salā reliģisku svētku laikā, krītot kokam, dzīvību zaudējuši 13 cilvēki, bet vismaz 50 guvuši savainojumus, otrdien paziņoja ...

gallery icon
49

Iepriekš bija ziņots, ka traģiskajā negadījumā jūras piekrastes pilsētā Funšalā dzīvību zaudējuši 12, bet ievainoti 52 cilvēki.

10 cilvēki gāja bojā notikuma vietā, bet vēl trīs pēc tam nomira slimnīcā.

200 gadus vecs ozols ar saknēm iegāzies cilvēku pūlī, kas populārajos Funšalas svētās aizbildnes Kalna Dievmātes svētkos pirkuši sveces, vēstīja laikraksts "Publico".

Starp ievainotajiem bija Francijas, Nīderlandes, Ungārijas un Vācijas pilsoņi. Septiņi no ievainotajiem bija kritiskā stāvoklī.

foto: AFP/Scanpix/LETA
Glābēji pārvieto vienu no bojāgājušajiem.

Koks jau pirms vairākiem gadiem atzīts par bīstamu, ziņoja laikraksts. Funšalas mērs Paulu Kafofu tomēr apstrīdēja šo atzinumu, uzstājot, ka ozols bijis veselīgs un zaļojošs, tāpēc neviens nav uzskatījis par vajadzīgu to nostiprināt ar trosēm.

Madeiras slavenākie svētki, kurus katru gadu apmeklē daudz ārzemnieku, pēc traģēdijas tika pārtraukti. Pērn šie svētki tika atcelti mežu ugunsgrēka dēļ.

Madeiras reģionālā valdība izsludinājusi trīs dienu sēras.