Vēl viena sieviete apgalvo, ka režisors Polaņskis viņu izvarojis 16 gadu vecumā
Vēl viena sieviete (attēlā pa labi) apsūdz kinorežisoru Romānu Polaņski seksuālā varmācībā.
2017. gada 16. augusts, 07:33

Vēl viena sieviete apgalvo, ka režisors Polaņskis viņu izvarojis 16 gadu vecumā

Kasjauns.lv / LETA

Otrdien preses konferencē Losandželosā vēl viena sieviete apsūdzējusi kinorežisoru Romānu Polaņski, ka viņš pret viņu pastrādājis seksuālu varmācību, kad viņa bijusi nepilngadīga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: REUTERS
59 gadus vecā Robina un viņas advokāte.

Sieviete, kura identificējusi sevi tikai kā Robina, paziņoja, ka Polaņskis pret viņu pastrādājis seksuālu varmācību 1973.gadā, kad viņai bija 16 gadi.

"Es tam neesmu tikusi pāri," sacīja Robina. "Es tagad runāju, lai Samanta un pasaule zinātu, ka viņa nav vienīgā nepilngadīgā, kas bija Romāna Polaņska upuris."

Robina arī pavēstīja, ka ir gatava liecināt citās seksuālas varmācības lietās, kurās iesaistīts 83 gadus vecais Polaņskis.

1977.gadā Polaņskis, kuram tolaik bija 43 gadi, tika apsūdzēts tolaik 13 gadus vecās Samantas Geimeres pavešanā. Vienojoties ar prokuratūru par vairāku apsūdzības punktu atcelšanu, tostarp par apsūdzības atcelšanu izvarošanā, sazāļošanā un netiklu darbību veikšanā ar mazgadīgo, režisors atzina vainu nelikumīgās seksuālās attiecībās, tomēr pirms sprieduma pasludināšanas viņš aizbēga no ASV uz Franciju, baidoties, ka tiesnesis neievēros noslēgto vienošanos un piespriedīs viņam pilnu sodu.

foto: REUTERS
Samanta Geimere.

2009.gadā viņu aizturēja Šveicē, reaģējot uz ASV izdošanas pieprasījumu. Desmit mēnešus režisors pavadīja mājas arestā, bet tad Šveice noraidīja ASV lūgumu.

Pēc tam 2015.gada janvārī ASV lūdza Poliju izdot Polaņski, bet Krakovas tiesa tā gada oktobrī šo lūgumu noraidīja. Pēc diviem mēnešiem tiesas lēmumu apstiprināja arī Polijas Augstākā tiesa.

Aprīlī Geimere lūdza tiesu izbeigt lietu pret Polaņski.