foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com
Mātes un dēla brīvdienas Bulgārijā pārvēršas murgā
Puisēna roka, kur uzklāts hennas tetovējums.
Pasaulē
2017. gada 15. augusts, 14:15

Mātes un dēla brīvdienas Bulgārijā pārvēršas murgā

Kasjauns.lv

Kāda māte Lielbritānijā izplatījusi brīdinājumu visiem bērnu vecākiem pēc tam, kad viņas septiņus gadus vecais dēlēns ceļojuma laikā Bulgārijā piedzīvojis potenciāli letālu alerģisku reakciju pēc hennas tetovējuma uzklāšanas. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

41 gadu vecā Aleksandra kopā ar vīru un diviem bērniem no Lielbritānijas bija devušies brīvdienās uz Bulgāriju, kas beidzās ar katastrofu. 

Ceļojuma laikā septiņus gadus vecajam puisītim tika veikta hennas tetovējuma uzklāšana uz rokas. Bērns par to bijis sajūsmā, kopā ar citiem bērniem, kuri stāvējuši rindā Bulgārijas tirgū, lai arī tiktu pie hennas tetovējuma. 

Neilgi pēc hennas uzklāšanas uz zēna ādas parādījušies strutu pūslīši, kas līdz dienas beigām pietūkuši un kļuvuši dzelteni. 
Panikas pārņemtie vecāki nekavējoties nogādājuši zēnu tuvākajā medicīniskajā iestādē, kur viņiem sacīts, ka puisēnam ir alerģija pret konkrētās izcelsmes vielu. Bērns jau bijis tuvu anafilaktiskajam šokam, viņa roka izskatījusies šausmīgi. 

“Hennas tetovējums bija domāts, lai radītu prieku. Es jūtos šausmīgi, jo pamudināju dēlu uz šo procedūru. Tur bija tik daudz bērnu, tāpēc vēlos brīdināt vecākus,” atzina puikas māte. 

Ārsti atzinuši, ka alerģiskā reakcija varēja beigties arī ar nāvi, vēsta “News.com”.