Populāri krievu mūziķi spēlē Palmīrā - senajā Sīrijas pilsētā, kas nu izpostīta, bet "atgūta"
Krievu orķestris uzstājies Sīrijas karā izpostītajā Palmīrā.
Pasaulē
2016. gada 5. maijs, 21:36

Populāri krievu mūziķi spēlē Palmīrā - senajā Sīrijas pilsētā, kas nu izpostīta, bet "atgūta"

Jauns.lv

Krievijā populāri mūziķi ceturtdien snieguši klasiskās mūzikas koncertu Sīrijas senajā pilsētā Palmīrā, kas karadarbībā piedzīvojusi smagus postījumus.

Palmīras pilsētas kultūrvēsturiskā daļa ir UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Teroristu grupējums "Islāma valsts" pilsētu ieņēma 2015.gada maijā, bet Sīrijas prezidenta Bašara al Asada armija ar Krievijas gaisa spēku palīdzību to atguva šā gada marta beigās.

Pēc pilsētas sagrābšanas "Islāma valsts" vairākus Palmīras senās arhitektūras pieminekļus iznīcināja, bet amfiteātri džihādisti izmantoja nāvessodu izpildei.

Izcilā Krievijas diriģenta Valērija Gergijeva vadībā ceturtdien amfiteātrī klasiskās mūzikas koncertu krievu karavīriem, valdības ministriem un žurnālistiem sniedza Sanktpēterburgas Marijas teātra orķestris, kas atskaņoja Johana Sebastiana Baha, Sergeja Prokofjeva un Rodiona Ščedrina darbus.

Koncertā piedalījās arī Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs čellists un miljardieris Sergejs Roldugins, kura vārds minēts skandalozajos "Panamas dokumentos".

Pirms seno Palmīras teātri pieskandināja klasiskā mūzika, klātesošos ar video starpniecību uzrunāja Putins, sakot, ka saskata šajā koncertā pateicības un cerības zīmi.

Pēc džihādistu padzīšanas no Palmīras Krievijas bruņotie spēki atmīnēja pilsētas kultūrvēsturisko daļu, par ko Maskava neslēpj lepnumu.

LETA/Foto: Sputnik/LETA