Atklājies, kam naudu slepeni ziedojis mirušais mūziķis Prinss
Prinss slepus ziedojis bāreņiem Afganistānā - vismaz pēdējos 6 savus dzīves gadus. Turklāt neraugoties uz faktu, ka viņam pašam finansiālā ziņā vairs spoži negāja.
Pasaulē
2016. gada 5. maijs, 22:00

Atklājies, kam naudu slepeni ziedojis mirušais mūziķis Prinss

Jauns.lv

57 gadu vecumā aizgājušais dziedātājs Prinss, kura materiālā situācija pēdējos gadus nebūt nav bijusi spoža, izrādās, bijis ar labu sirdi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Aprīlī mūžībā aizgājušais amerikāņu dziedātājs Prinss slepus ziedojis vairākus desmitus tūkstošu dolāru bāreņiem konfliktu plosītajā Afganistānā, aģentūrai AFP ceturtdien apstiprinājusi labdarības organizācija. Leģendārais mūziķis, kurš aprīlī aizgāja mūžībā, ziedojis desmitiem tūkstošu dolāru labdarības organizācijai PARSA, kas atbalsta grūtībās nonākušos bērnus un sievietes Afganistānā. Prinsa ziedojumi izlietoti simt cilvēku apmācībai, kuri tagad rūpējas par apmēram 2000 bez ģimenes palikušiem bērniem, norādīja labdarības organizācijas pārstāve Mārnija Gustavsone.

Prinss ziedoja ar Sietlas filantropes Betijas Tisdeilas starpniecību. Dziedātājs sācis ziedot pēc 2010.gada ceļojuma uz Afganistānu kopā ar Tisdeilu, atklāja Gustavsone. Prinsa pirmais ziedojums bija 15 000 ASV dolāru (13 000 eiro) apmērā, bet pēc tam viņš katru gadu ziedojis pa 6000 dolāriem (5200 eiro).

Pagājušajā gadā mirušās Tisdeilas nodibinātā labdarības organizācija HALO apstiprināja, ka viņa Prinsa vārdā veikusi ziedojumus PARSA.Prinss esot devis priekšroku "klusajai filantropijai", taču pēc mūziķa nāves PARSA vēlējusies pateikties par atbalstu, sacīja Gustavsone.

57 gadus vecais Prinss bija starp pazīstamākajiem un ekstravagantākajiem mūziķiem pasaulē.


LETA/Foto: Ekrānuzņēmums/Reuters/AFP/EPA/Scanpix/LETA

Tēmas