foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Cilvēki kliedza, visur bija asinis..." Aculiecinieki atklāj šausmas pēc Londonas autobusa avārijas
Pasaulē
2017. gada 10. augusts, 14:38

"Cilvēki kliedza, visur bija asinis..." Aculiecinieki atklāj šausmas pēc Londonas autobusa avārijas

Kasjauns.lv

Glābēji un mediķi Londonā ceturtdienas rītā smagi strādāja, lai atbrīvotu avarējušā autobusa otrajā stāvā iesprostotus cilvēkus. Aculiecinieki stāsta, ka cilvēki kliedza pēc palīdzības un autobusā bijis daudz dūmu un asiņu, vēstī "Mail Online".

Autobusa avārija Londonā

gallery icon
27

Kā ziņots, ceturtdienas rītā divstāvu autobuss ietriecās veikala ēkā Batersijā Londonas dienvidrietumos. Negadījums noticis rīta sastrēgumstundā, radot satiksmes haosu.

Avārijā ievainoti 10 cilvēki, daži ir smagā stāvoklī un trīs nogādāti slimnīcā.

Sarkanais autobuss pilnībā nobraucis no ceļa un daļēji sagrāvis virtuves mēbeļu veikala priekšpusi.

Autobusa vadītājs esot atklājis pasažieriem, ka mirkli pirms avārijas viņš zaudējis samaņu. Mediķu aprūpē nodoti kopumā desmit avārijā ievainoti cilvēki.

Pēc avārijas no autobusa apakšas pacēlušies dūmi, raisot bažas, ka tas ir aizdedzies.

"Autobuss negaidot nobrauca no ielas un es redzēju kā autobusā ielaužas veikala jumts," stāsta Endrjū, kurš sēdējis otrā stāva aizmugurē. "Cilvēki uzreiz sāka kliegt. Kāda kundze priekšā kliedza pēc palīdzības. Bija daudz asiņu."

"Tajā brīdī es domāju, ka miršu," atklāj cits avarējušā autobusa pasažieris.

Kāda medmāsa stāsta: "Es devos augšā. Tur bija sieviete, un drīz es visa biju viņas asinīs. Viņa bija smagā stāvoklī. Viņa bija sadragāta līdz viduklim, tomēr bija pie samaņas un ļoti satraukta. Arī vīrietis viņai līdzās krita panikā."

"Es saodu dūmus, un mēs redzējām ka tie nāk no apakšas."

Vēlāk cilvēki sākuši lauzt durvis, lai tiktu ārā. Aculiecinieki uzteic mediķu darbu, kuri profesionāli sniedza pirmo palīdzību visiem ievainotajiem.

Īstā panika sākusies, kad no autobusa apakšas sāka nākt dūmi. Kāda sieviete autobusā izmisīgi dauzījusies pie loga rūts un bija pārbijusies, jo netika ārā, un cilvēki kliedza "Ugunsgrēks, ugunsgrēks!" Viss autobuss bija ietinies dūmos.

Glābējiem izdevies no autobusa atbrīvot kopumā 12 cilvēkus, no kuriem 10 sniegta mediķu parūpe un 3 nogādāti slimnīcā.