foto: AFP
Ietekmīgs britu medijs priekšlaikus publicē prinča Filipa nāves ziņu
Ziņa par Edinburgas hercoga nāvi portālā "The Telegraph" nostāvēja vairākas minūtes.
2017. gada 2. augusts, 19:06

Ietekmīgs britu medijs priekšlaikus publicē prinča Filipa nāves ziņu

Kasjauns.lv

Pamatīgs misēklis gadījies ietekmīgajam "The Telegraph" interneta portālam, kurš publiskojis Edinburgas hercoga prinča Filipu nekrologa sagatavi, vēsta "The Sun".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nav noslēpums, ka ielākajiem britu medijiem portālu administrēšanas sistēmā "stāv" svarīgu - parasti gados vecu vai slimu - personu nekrologu sagataves. Tās parasti ir uzrakstītas pilnībā, ar burtiem XXX aizstājot faktus, kurus iepriekš nevar paredzēt, piemēram, nāves brīdi, laiku, vietu utt.

Tieši šāda sagatave "pasprukusi" online režīmā portālam "The Telegraph". 

Kasjauns.lv pirms divām dienām vēstīja, ka karalienes Elizabetes 96 gadus vecajam dzīvesdraugam veselība vairs nav tik stipra, lai viņš aktīvi piedalītos sabiedriskajos pasākumos un karaļnama parādēs. Britu mediji vēstīja, ka princis Filips publiskos pasākumos vairs neparādīsies.

Priekšlaicīgais hercoga nekrologs sākās ar vārdiem "HOLD, HOLD, HOLD", kas redakcijas darbiniekiem nozīmē, ka tas ir jāpietur publiski neredzams. Tomēr tas parādījās vietnē. Misēklis bija redzams vairākas minūtes, līdz uz kļūdu norādīja portāla komentētāji.

"The Telegraph" atvainojās par priekšlaikus publiskoto nāves vēsti. Tā runasvīrs sacīja: "Mēs no sirds lūdzam piedošanu par šī rīta kļūdu, kas bija redzama vairākas minūtes. Mēs steidzami pārskatīsim ziņu publicēšanas principus".

Princis Filips kopš 1947.gada ir laulībā ar karalieni Elizabeti II. Pēdējā laikā viņam pasliktinājusies veselība.

Elizabetes II dzīvesbiedrs Edinburgas hercogs Filips

gallery icon
41