Par Londonas mēru kļuvis pakistāniešu izcelsmes musulmanis
Par Londonas mēru ievēlēts leiborists un musulmanis Hans.
Pasaulē
2016. gada 7. maijs, 09:13

Par Londonas mēru kļuvis pakistāniešu izcelsmes musulmanis

Jauns.lv

Par Londonas mēru ar 57% balsu ievēlēts opozīcijā esošo leiboristu kandidāts Sadiks Hans, kurš tādējādi kļuvis par pirmo musulmani Lielbritānijas galvaspilsētas vadītāja krēslā, liecina galīgie balsu skaitīšanas rezultāti.

Par Hanu, kurš ir pakistāniešu izcelsmes autobusa vadītāja dēls, balsojuši 1 310 143 londonieši, kamēr viņa sāncensis multimiljonārs Zaks Goldsmits, kas pārstāv premjerministra Deivida Kamerona vadītos konservatīvos, ieguvis 994 614 balsu.

Ļoti asās kampaņas laikā 45 gadus vecais bijušais cilvēktiesību advokāts Hans tika apsūdzēts par sakariem ar islāma ekstrēmistiem, taču savā uzrunā pēc rezultātu paziņošanas, viņš solīja būt par "visu londoniešu mēru".

"Šīs vēlēšanas nebija bez pretrunām, un es esmu tik lepns, ka Londona šodien izvēlējusies cerību baiļu vietā un vienotību šķelšanās vietā," uzrunājot savus sajūsminātos atbalstītājus, sacīja Hans. "Ceru, ka mums vairs nekad netiks piedāvāta tik smaga izvēle. Bailes nepadara mūs drošākus, tās tikai padara mūs vājākus, un baiļu politika mūsu pilsētā vienkārši nav pieņemama."

BNS/Foto: EPA/LETA

Tēmas