foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Putins sola atbildēt uz jaunajām ASV sankcijām
Krievijas prezidents Vladimis Putins sola nepalikt parādā.
Pasaulē
2017. gada 27. jūlijs, 20:25

Putins sola atbildēt uz jaunajām ASV sankcijām

LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņoja, ka Maskavai nāksies atbildēt uz ASV tikko pieņemto lēmumu pret viņa vadīto valsti noteikt jaunas sankcijas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs rīkojamies ļoti savaldīgi un pacietīgi, bet vienā brīdī mums vajadzēs atbildēt," viņš paziņoja preses konferencē Somijas pilsētā Savonlinnā pēc sarunām ar Somijas prezidentu Sauli Nīnisti.

"Nav iespējams bezgalīgi paciest šāda veida nekaunību pret mūsu valsti," žēlojās Putins, norādot uz jaunajām ASV sankcijām, kuras otrdien atbalstīja ASV Kongresa Pārstāvju palāta.

Prezidents gan nekonkretizēja, kāda būs Krievijas atbilde, sakot tikai: "Kad atbilde būs un kāda tā būs - to mēs redzēsim."

Putins arī kritizēja ASV notiekošo izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu procesā, saucot to par liecību "pret Krieviju vērstas histērijas pieaugumam" Vašingtonā.

Viņš arī izteica nožēlu par attiecību pasliktināšanos, norādot: "Protams, mēs to ļoti stipri nožēlojam."

Putins arī apgalvoja, ka "Krievijas - ASV attiecības tiek ziedotas, lai atrisinātu iekšpolitikas jautājumus". Viņš konkretizēja, ka "šajā gadījumā tā ir cīņa starp prezidentu [Donaldu] Trampu un viņa politiskajiem pretiniekiem".

Darbojoties saskaņoti, abas valstis "daudz efektīvāk varētu atrisināt ļoti nopietnas problēmas", pauda Putins, norādot uz "cīņu pret terorismu".

Kā ziņots, ASV Pārstāvju palāta otrdien pieņēma likumprojektu par jaunu sankciju noteikšanu pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju. Likumprojekts vēl jāgūst atbalsts Kongresa augšpalātā Senātā, bet pēc tam tas jāparaksta Trampam. Tiek prognozēts, ka likumprojekts saņems tik lielu atbalstu, ka Trampa iespējamo veto izdosies pārbalsot.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās