foto: Reuters, ekrānuzņēmums no Facebook.
ASV dzīvojošu krievu izmet no lidmašīnas, jo viņš esot okupējis Krimu. Lidsabiedrībai cita notikušā versija
Pasaulē
2017. gada 26. jūlijs, 11:56

ASV dzīvojošu krievu izmet no lidmašīnas, jo viņš esot okupējis Krimu. Lidsabiedrībai cita notikušā versija

Kasjauns.lv

Krievijā skandālu izraisījis kāds incidents ar Krievijas pilsoni aviokompānijas "Delta Airlines" lidojumā ASV. Kāda vīrieša rindiņas, kas publicētas sociālajā tīklā "Facebook" lika sarosīties pat Krievijas vēstniecībai ASV, kas sola pārbaudīt notikušā apstākļus. 

Vīrietis vārdā Andrejs Jeremins sociālajā tīklā raksta: "Mani izmeta ārā no "Delta Airlines" lidmašīnas! Neraugoties uz faktu, ka man ir "Sky Team Alliance" platīna klienta karte. Reiss 1588, jo esmu Krievijas pilsonis. Es nejokoju. Mans blakussēdētājs atteicās lidot kopā ar mani, jo, saskaņā ar viņa teikto, es, tāpat kā citi Krievijas pilsoņi, esmu Krimas okupētājs. "Delta Airlines" atbalstīja to. Iznākumā man nācās lidot ar citu reisu daudz vēlāk. Idioti. Dievs svētī Ameriku. Pēc 22 gadu dzīves šeit, laiks doties mājās."

Šis ieraksts ticis plaši komentēts un ar to dalījušies vairāki simti cilvēku, tādā veidā pievēršot pat amatpersonu un mediju uzmanību. Ar šo ierakstu dalījās arī Krievijas vēstniecība Vašingtonā, piebilstot: "Tiksim skaidrībā. Delta, būs kādi komentāri?"

Aviokompānijā "Delta Airlines" tikmēr paskaidro, ka Jeremins izsēdināts nevis "Krimas okupācijas" dēļ, bet tāpēc, ka neievēroja drošības noteikumus. 

Laikā, kad lidmašīna reisā 1588 no Sietlas uz Atlantu 24. jūlijā gatavojās izlidošanai, ar nokavēšanos atnākušais pasažieris ielauzās cauri aizvērtajām durvīm pirms gaisa kuģa pacelšanās. "Varas pārstāvji viņu nopratināja par drošības noteikumu pārkāpumu, un viņš tika noņemts no reisa uz Atlantu," teikts paziņojumā. Vēlāk viņš pārlikts uz citu reisu. 

Jeremins tikmēr, papildinot savas izsēdināšanas versiju sarakstu, paskaidroja arī to, ka viņam mugurā bija drēbes ar uzrakstu "Russia", lai paustu atbalstu Krievijas sportistiem. Viņš piebilda, ka politika viņu neinteresē. 

Vīrietis skaidro, ka viņam ir Krievijas un ASV pilsonības. Tagad viņš grasās vērsties tiesā pret aviokompāniju, Jeremins skaidroja Krievijas televīzijai. "Es iesniegšu prasību tiesā par to, ka mani aizvainoja. Viņi [aviokompānija] man piedāvāja 100 dolāru kompensāciju. Es tādas lietas nepiedodu," viņš sacīja. 

Vienlaikus vīrietis skaidro, ka no kompānijas nesaņēma nekādus paskaidrojumus.