Miris arī vecaistēvs, kurš vienīgais izdzīvoja mazdēla Egidija ģimenes slaktiņā Lietuvā
26 gadus vecais Egidijs Anupraitis brīdi pēc apcietināšanas marta beigās.
2017. gada 22. jūlijs, 19:34

Miris arī vecaistēvs, kurš vienīgais izdzīvoja mazdēla Egidija ģimenes slaktiņā Lietuvā

Kasjauns.lv

Mūžības ceļos devies Ģedimins Anupraitis, kurš bija vienīgais izdzīvojušais slaktiņā Kauņā, kad Egidijs Anupraitis aukstasinīgi apšāva visu savu ģimeni, vēsta Lietuvas mediji.

81 gadu vecais Ģedimins Anupraitis miris slimnīcā jau 3.jūlijā, taču tikai šodien par faktu uzzinājusi sabiedrība.

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka marta beigās visu Lietuvu šokēja vēsts par ģimenes slepkavību Kauņā, ko sarīkoja ģimenes loceklis, 26 gadus vecais Egidijs Anupraitis. Puisis, atgriežoties mītnes zemē no Anglijas, nošāva savu ģimeni - māti, tēvu, vecomammu un tēvabrāli. 

Vieta, kur Egidijs nogalināja savu ģimeni

Kauņas reģiona policija paziņojusi, ka puisis, kurš tiek turēts aizdomās par savu radinieku noslepkavošanu, ticis aizturēts šodien Marijampoles apvidū. Pirmdien, ...

gallery icon
24

Divas dienas mājā nogulējis arī vectēvs Ģedimins, kurš bija sašauts abās kājās. Viņš jūlija sākumā aprūpes namā nomiris, tā arī neapzinoties, ka visi viņa tuvinieki ir miruši.

Ģedimins Anupraitis paspēja sniegt liecības, taču nespēja pārvietoties patstāvīgi un neapzinājās, cik traģisks liktenis piemeklējis viņa Gaižēnu ciemā dzīvojošo ģimeni.

Kungs joprojām domājis, ka viņa bērni ir dzīvi un viņš pats atrodas savā naktsmītnē, nevis slimnīcā. Speciālisti pieļāva, ka smago psiholoģisko traumu pārcietušais vīrs nebija spējīgs atgūties.

Egidiju nogādā tiesā

Egidijam Anupraitim, kuru tur aizdomās par četru ģimenes locekļu nošaušanu, nogādā tiesā Kauņā, kur lems par drošības līdzekļa piemērošanu.

gallery icon
10

Jau vēstījām, ka šaušalīgais notikums Gaižēnos, visticamāk, pastrādāts 25. marta vakarā. Ar šāvieniem galvā, krūtīs un citās ķermeņa vietās nogalināta Egidija Anupraiša 74 gadus vecā vecmamma Gene Anupraitiene, 49 gadus vecais Egidija tēvs Gintars Anuprauitis un 48 gadus vecā puiša māte Anžela Anupraitiene, kā arī tēva Gintara 38 gadus vecais brālis Nerijs Anupraitis.

Tiek uzskatīts, ka šāvienus Egidijs Anupraitis izdarījis no sev legāli piederošās pistoles “IZH Baikal”. Izrādās, ka šaušalīgo ainu pēc divām dienām 27. martā atklājusi tieši Egidija māsa Sandra Anupraite. Viņa kopā ar draugu atbraukusi uz ciemu, jo nav varējusi sazvanīt brāli kopš 25. marta.

Atverot Gaižēnu nama durvis,  pavērusies briesmīga aina – ievainotais vectēvs gulējis verandā uz grīdas netālu no nošautā dēla. Bez pārtikas un ūdens vecais kungs pavadījis divas dienas.

Pašu Egidiju policija sagūstīja 28. marta rītā, netālu no kādas Marijampoles pilsētas sabiedriskā transporta pieturas. Notveršanas brīdī par slepkavību aizdomās turētais bijis bruņots.

Viņš joprojām atrodas apcietinājumā.

Tēmas