foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com
Divi vīrieši Londonas ielās garāmgājējiem sejā ielējuši skābi
Londonas ielās divi vīrieši garāmgājējiem uzbrukuši ar skābi.
Pasaulē
2017. gada 14. jūlijs, 11:38

Divi vīrieši Londonas ielās garāmgājējiem sejā ielējuši skābi

Kasjauns.lv

Divi vīrieši uz mopēdiem Londonas ziemeļaustrumos veikuši piecus skābju uzbrukumus uz garāmgājējiem mazāk nekā 90 minūšu laikā, vēsta “The Independent”.

Londonas policija apstiprināja, ka uzbrukums sākotnēji tika vērsts pret kādu 32 gadus vecu mopēda vadītāju.Pēc skābes ieliešanas viņa sejā, uzbrucēji uzlēkuši uz cietušā spēkrata un aizbēguši.

Vīrietis guvis pamatīgus skābju izraisītus ādas bojājumus. Policija atklāj, ka vīrietis nogādāts slimnīcā un skābes bojājumi varētu ietekmēt visu viņa atlikušo dzīvi. Pārējo upuru veselībai briesmas nedraudot. 

foto: Ekrānuzņēmums no Twitter.com
Londonas ielās divi vīrieši garāmgājējiem uzbrukuši ar skābi.

Policija uzskata, ka abi uzbrucēji ir saistīti. Saņemti arī ziņojumi par diviem nozagtiem mopēdiem. 

Neilgi pēc uzbrukuma aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu un laupīšanu Londonas policijas iecirknī nogādāts kāds pusaudzis. 

Par pagājušā vakara uzbrukumiem policijai ziņots neilgi pirms pusnakts. Policija izmeklē notikušā apstākļus, aicinot ikvienu aculiecinieku dalīties informācijā ar policiju, vēsta “The Independent”. 

Metropoles policijas informācija liecina, ka kopš 2010.gada ziņots par vairāk nekā 1800 uzbrukumiem, kuros izmantoti kodīgi šķidrumi. Tie rekordlielā skaitā izmantoti slepkavību, laupīšanu un izvarošanu gadījumos.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja uzbrukumus nosaukusi par šausminošiem.

"Uzbrukumi ar skābi ir absolūti barbariski. Tā valstī ir jauna tendence. Skābe var radīt šausmīgus ievainojumus," radiostacijā LBC paziņoja Metropoles policijas vadītāja Kresida Dika.

Organizācijas "Acid Survivors Trust International" pārstāvis Džafs Šahs norādījis, ka aizvadītā gada laikā dubultojies ar skābi veikto uzbrukumu skaits. Viņš arī rosināja ieviest bargākus sodus par kodīgu vielu glabāšanu.

Tomēr Nacionālā Policijas priekšnieku padome atzina, ka ir praktiski neiespējami aizliegt visu kodīgo vielu pārdošanu, jo daudzas no tām ir saimniecībā izmantojamas preces, piemēram, balināšanas līdzekļi un kanalizācijas sistēmas tīrīšanas līdzekļi.