foto: Shutterstock
13 gadus vecs zēns mirst no alerģijas pēc tam, kad klasesbiedri viņa ēdienam pievieno sieru
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2017. gada 11. jūlijs, 16:00

13 gadus vecs zēns mirst no alerģijas pēc tam, kad klasesbiedri viņa ēdienam pievieno sieru

Kasjauns.lv

Kāds 13 gadus vecs zēns, kuram konstatēta alerģija pret piena produktiem, miris pēc tam, kad klasesbiedri Grīnfordas skolā Londonā viņa maltītei pievienojuši sieru.

13 gadus vecā Keirana Šīma draugi apgalvo, ka zēns piedzīvojis alerģisku reakciju no siera, ko viņa maltītē iemānījuši skolas biedri.

Zēnam slikti palicis skolā. Lai gan darbinieki, kuri zinājuši par alerģiju, nekavējoties izsaukuši medicīnisko palīdzību, Keirans slimnīcā miris.

Aizdomās par slepkavības mēģinājumu aizturēts kāds zēna klasesbiedrs. Tikmēr citu skolēnu vecāki atzinuši, ka Keirans klasē ticis izsmiets un viņa pusdienās sieru, iespējams, slēpis kāds skolas biedrs.

Šīma ģimenes draugi stāsta, ka Keirans bijis patiešām labs zēns, taču skolā bijuši vairāki bērni, kur nemitīgi zēnu centušies iebiedēt un pazemot. “Cik man zināms, kāds slepus ielika sieru Keirena maltītē, un viņš, to nezinādams, ēdienu apēdis. Pēc tam Keirenam sākusies alerģiska reakcija,” komentējis Šīmu ģimenes draugs.

Kāda cita skolēna māte apgalvoja, ka bērni spēlējušies ar ēdienu un siera šķēle nejauši izslīdējusi no rokām vienam no puikām, kā rezultātā, tā varēja netīši nokļūt Keirana mutē.

Mirušā zēna tēvs gan apgalvo, ka puika bijis ļoti piesardzīgs attiecībā pret savu alerģiju un viņš noliedz, ka alerģiju varēja izraisīt gabaliņš siera.

“Kamēr mēs bijām slimnīcā, koncentrējāmies uz Keirana veselības stāvokli tagad mums atliek vienīgi meklēt atbildes – kāpēc?”, sacīja tēvs.

Tikai stundu pēc tam, kad zēns tika nogādāts slimnīcā, policija aizturējusi viņa skolas biedru. Pēcāk noskaidrots, ka Keirana nāvi tik tiešām izraisījis pārtikas alergēns. 

Ārsti cīnījušies, lai glābtu pusaudzi, bet viņš mira pēc 11 slimnīcā pavadītām dienām, vēsta “Daily Mail”.