foto: Vida Press
Jaunumi Londonā sadegušās augstceltnes lietā: atrastas 87 mirstīgās atliekas
Pasaulē
2017. gada 5. jūlijs, 16:24

Jaunumi Londonā sadegušās augstceltnes lietā: atrastas 87 mirstīgās atliekas

Kasjauns.lv

Sadegušajā Londonas daudzstāvu namā “Grenfell Tower” atrastas 87 cilvēku mirstīgas atliekas. Pilnīga daudzstāvu ēkas pārmeklēšana prasīšot vairākus mēnešus, jo tas tiek darīts ar rokām, vēsta “The Independent”.

Nodegušais "Grenfell tower" toreiz un tagad

Ēka celta septiņdesmitajos gados, un par lielu naudu atjaunota tikai nesen. Nu viss ir sadedzis.

gallery icon
29

Policija gan uzsvērusi, ka tas nenozīmē, ka atrasti 87 cilvēki, atrastās mirstīgās atliekas uguns ir tik ļoti iznīcinājis, ka bez ekspertīzēm neesot iespējams noteikt konkrētu mirušo cilvēku skaitu. “Kamēr nav pabeigta oficiālā identificēšana, nevaram pateikt, cik cilvēku ir atrasti,” piebildis komandieris. Pagaidām oficiāli identificēts 21 no ēkā atrastajiem upuriem. 

Pēdējo nedēļu laikā 250 speciālisti ar rokām pārmeklē sadegušo augstceltni, viņu uzdevums ir pārmeklēt vairāk nekā 15 tonnu gruvešu. Meklēšanas vienības komandieris komentēja, ka tas prasīšot daudz laika, bet tiks pārmeklēts pilnīgi katrs dzīvoklis. 

“Esam apņēmušies darīt visu iespējamo, lai atgrieztu ģimenēm viņu mīļos. Tomēr ugunsgrēks ir izraisījis pamatīgus postījumus, tāpēc jau tagad ir pilnīgi skaidrs, ka visus mirušos mēs nespēsim identificēt,” uzsvēra komandieris. 

Jau vēstīts, ka Londonas daudzstāvu nams “Grenfell Tower”, kas izdedzis līdz stadijai, ka tajā vairs nav iespējams dzīvot, tika uzcelts pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados.
Lielākoties mājā mita vidusslānis, proti, visi 120 dzīvokļi tajā bija vienistabnieki vai divistabu.

Londona šokā pēc postošā ugunsgrēka augstceltnē

Ugunsgrēkā, kas naktī uz trešdienu izcēlies vienā no Lielbritānijas galvaspilsētas augstceltnēm "Grenfell Tower", gājuši bojā vismaz seši cilvēki un 50 ...

gallery icon
33

Agrs rīts Londonā pie degošā torņa

gallery icon
26

Ugunsgrēks "Grenfell Tower" augstceltnē

Vienā no Londonas augstceltnēm naktī uz trešdienu izcēlies plašs ugunsgrēks, kura apdzēšanā iesaistīti aptuveni 200 ugunsdzēsēji.

gallery icon
48

Tēmas