foto: Vida Press
Katastrofas skartā Černobiļa arvien vairāk kļūst par "disnejlendu" - tur atver hosteli
Černobiļas pilsētas vārti skartajā zonā.
Pasaulē
2017. gada 27. jūnijs, 15:46

Katastrofas skartā Černobiļa arvien vairāk kļūst par "disnejlendu" - tur atver hosteli

Kasjauns.lv

Černobiļas atomelektrostacijas katastrofas skartajā zonā atvēries pirmais hostelis, kurā naktis var pārlaist tūristi.

Unikāli un vēsturiski kadri - Černobiļa laiku lokos

Černobiļas AES katastrofa bija 1986. gada 26. aprīlī notikusī kodolkatastrofa Černobiļas AES, Ukrainas PSR (tagadējā Ukrainas teritorijā), PSRS. Tā tiek ...

gallery icon
139

Hostelis "Poļesije" paredzēts 100 viesiem un tas atrodas Kirova ielā Černobiļas pilsētā, kas ir krietni dzīvīgāka par pamesto spoku pilsētu Pripjatu. 

Istabiņās viesiem pieejami plazmas televizori, duša un tualete, kā arī bezmaksas bezvadu internets. 

Vēl martā, īsi pirms Černobiļas katastrofas 31. gadadienas, tapa zināms, ka ķīniešu tūristiem piedāvā pat helikoptera lidojumus virs skartās teritorijas. Šī izprieca viņiem izmaksājusi 500 dolārus no cilvēka. 

Tiesa gan, šīs traģēdijas vietas pārvēršanu "Disnejlendā" cilvēki nereti kritizē, tūrisma braucienus salīdzinot ar braukšanu uz izolēto Ziemeļkoreju, kur cilvēktiesību pārkāpumi ir sāpīga valsts iedzīvotāju ikdiena. 

26. aprīlī aprit 31 gads kopš nelielu pilsētiņu Ukrainā satricināja pasaules vēsturē baisākā tehnogēnā katastrofa. Katastrofa Černobiļas atomelektrostacijā (AES) notika kādā 1986. gada gada aprīļa naktī, neatgriežami mainot tūkstošu cilvēku dzīves.

Pieminot 31 gadu kopš dramatiskajiem notikumiem, piedāvājam plašu fotoatskatu, vēsturiskus un visai drūmus foto no Černobiļas laiku lokos. 
 

Māras un Dmitrija ceļojums uz Černobiļu

gallery icon
81