foto: AFP
Cilvēki no karstuma Eiropā glābjas, kā māk
Pasaulē
2017. gada 23. jūnijs, 07:45

Cilvēki no karstuma Eiropā glābjas, kā māk

Kasjauns.lv / LETA

Francija trešdien piedzīvoja tveicīgāko jūnija dienu vismaz kopš Otrā pasaules kara laika, ceturtdien paziņoja valsts meteoroloģiskais dienests. Daudzviet Eiropā trešdiena kļuvusi par līdz šim karstāko dienu šajā gadā, un vairākās Rietumeiropas pilsētās pārspēts visa mēneša karstuma rekords.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēki Eiropā glābjas no karstuma

gallery icon
45

Cilvēki meklē veldzi no tveices, kas pārņēmusi Eiropu

Cilvēki meklē veldzi no tveices, kas pārņēmusi Eiropu

gallery icon
37

Vidējā gaisa temperatūra Francijā trešdien bija 26,4 grādi pēc Celsija, un tā bija augstākā no jūnija vidējām gaisa temperatūrām, kas valstī reģistrētas pēc Otrā pasaules kara.
Ivelīnas departamentā uz dienvidrietumiem no Parīzes tika reģistrēti 37,5 grādi pēc Celsija, kas ir jūnija gaisa temperatūras rekords.

Monsurī parkā Parīzes dienvidos tika reģistrēta šī parka karstākā jūnija nakts, kad gaisa temperatūra nenokritās zem 23,7 grādiem pēc Celsija.

Vairāk nekā 60 no 94 kontinentālās Francijas departamentiem šonedēļ tika noteiktais "oranžais" trauksmes līmenis, ka ir otrs augstākais četrpakāpju brīdinājuma sistēmā par pārmērīgu karstumu.

Varas iestādes ir brīdinājušas iedzīvotājus pavadīt vismaz trīs stundas dienā kādā vēsā vietā, regulāri mitrināt savu ķermeni, dzert daudz šķidruma un izvairīties no došanās ārpus mājas dienas karstākajā laikā.

Tuvākajās dienās tveice turpināsies Eiropas dienvidu daļā.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas šogad reģistrēta Eiropā, ir +44,5 grādi 16.jūnijā Kordovā, Spānijas dienvidos.

Tēmas