Pirms ietriekšanās cilvēkos furgona vadītājs kliedzis: "Es nogalināšu visus musulmaņus"
Pasaulē
2017. gada 19. jūnijs, 10:37

Pirms ietriekšanās cilvēkos furgona vadītājs kliedzis: "Es nogalināšu visus musulmaņus"

Kasjauns.lv

Furgonam uzbraucot gājējiem, Londonā miris viens un ievainoti desmit cilvēki, no kuriem astoņi hospitalizēti, paziņojusi britu policija.

Londonā mikroautobuss ietriecas gājējos

Mikroautobusam uzbrauc gājējiem, Londonā miris viens un ievainoti astoņi cilvēki, paziņojusi britu policija.

gallery icon
52

Ziņo, ka pirms sadursmes furgona vadītājs kliedzis: "Es nogalināšu visus musulmaņus".

Aculiecinieki busiņa vadītāju raksturo kā lielu balto vīrieti.

Notikuma vietā arestēts 48 gadus vecs vīrietis, kuru tur aizdomās par slepkavības mēģinājumu. Policija notikušo nosaukusi par "lielu incidentu", ko izmeklē pretterorisma vienība.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Policisti pārmeklē terorakta vietu.

Aculiecinieks Halids saka: "Kāds vecs vīrs nāca no mošejas, un viņš sabruka uz ietves. Ap viņu sauplcējās daudz cilvēku, kuri vīrietim mēģināja sniegt palīdzību. Ap viņu bija supulcējušies 6 cilvēki. Tad busiņš pagriezās pa kreisi, nerādot pagrieziena signālus. Viņš vienkārši pēkšņi pagriezās pa kreisi un ietriecās cilvēkos. Viens no vīriešiem palika zem busiņa. Ap transporta līdzekli sapulcējās cilvēki, kuri mēģināja to pacelt, lai no tā apakšas varētu izvilkt cilvēku."


"Puisis, kurš pakļuva zem furgona, bija nopietni traumēts. Viņš saņēma visu busiņa triecienu pa deniņiem, jo bija pieliecies, lai palīdzētu vecajam vīram," turpina Halids.

Mikroautobusa šoferi - 48 gadus vecu vīrieti - sagūstījuši apkārtējie cilvēki, līdz ieradusies policija un viņu aizturējusi.

Policija tika izsaukta pirmdien plkst.2.20 pēc Latvijas laika.

Lielbritānijas Musulmaņu padome tikmēr tviterī paziņojusi, ka spēkrats uzbraucis dievlūdzējiem, kuri devušies prom no vietējās mošejas.

Padomes vadītājs Haruns Hans tviterī rakstīja, ka autovadītājs "tīši" uzbraucis cilvēkiem, kuri devās prom no vakara lūgšanām.

Incidents noticis netālu no Finsberija parka mošejas, kas savulaik bija zināma kā radikālu islāmistu pulcēšanās vieta. Mošeju agrāk vadīja islāmistu ekstrēmists un sludinātājs Abu Hamza, kuram ASV piespriests mūža ieslodzījums par terorismu.