Kremlim draudzīgā Ziemeļkoreja aiztur Krievijas jahtu ar 5 apkalpes locekļiem
Ziemeļkorejas robežsargi Japāņu jūrā aizturējuši Krievijā reģistrētu jahtu ar 5 apkalpes locekļiem. Krievijas vēstniecība ir iesniegusi notu Ziemeļkorejas pusei, pieprasot tūlītēju apkalpes atbrīvošanu.
Pasaulē
2016. gada 14. maijs, 18:18

Kremlim draudzīgā Ziemeļkoreja aiztur Krievijas jahtu ar 5 apkalpes locekļiem

Jauns.lv

Ziemeļkorejas robežsargi Japāņu jūrā aizturējuši Krievijā reģistrētu jahtu ar pieciem apkalpes locekļiem un tauvā aizvilkuši to līdz sauszemei, sestdien paziņoja Krievijas amatpersonas.

"Ziemeļkorejas puse informēja, ka jahta ir nogādāta Komčaekas ostā," Krievijas valsts ziņu aģentūrai "RIA Novosti" paziņoja Ārlietu ministrijas pārstāvis Vladivostokā Igors Agafonovs.

"Apkalpes locekļi ir sveiki un veseli. Mēs joprojām gaidām Ziemeļkorejas paskaidrojumu par aizturēšanas iemesliem," teica Agafonovs un piebilda, ka diplomāti mēģina saņemt atļauju apmeklēt aizturētās jahtas apkalpes locekļus.

Iepriekš anonīma amatpersona no Krievijas vēstniecības Phenjanā ziņu aģentūrai TASS sacīja, ka Ziemeļkorejas robežsargi piektdienas vakarā aizturējuši jahtu "Elfin" ar pieciem cilvēkiem uz klāja. Jahta devās no sacensībām Dienvidkorejas ostā Busanā uz Vladivostoku.

Krievijas diplomātiskās pārstāvniecības Ziemeļkorejā preses pārstāvis Deniss Samsonovs "Ria Novosti" teica, ka vēstniecība "ir iesniegusi notu Ziemeļkorejas pusei, pieprasot tūlītēju apkalpes atbrīvošanu".

Piektdien reģionālās burāšanas federācijas viceprezidents Jevgēņijs Hromčenko sociālās saziņas vietnē "Facebook" rakstīja, ka jahtu 85 jūras jūdzes (160 kilometrus) no krasta apturējuši "Ziemeļkorejas zvejnieki" un jahta tiek nogādāta sauszemē.

Krievijai un Ziemeļkorejai ir īsa sauszemes robeža un tai ir salīdzinoši draudzīgas attiecības ar izolēto Ziemeļkorejas režīmu.

LETA/Foto: EPA/LETA