Kautiņš par ietekmi Maskavas kapsētā beidzas ar 3 mirušajiem un 26 cietušajiem. VIDEO
Kautiņā par apbedīšanas pakalpojumu kontroli kapsētā Krievijas galvaspilsētā, kurā iesaistījušies līdz pat 200 cilvēkiem, gājuši bojā trīs cilvēki un 26 ievainoti.
Pasaulē
2016. gada 14. maijs, 19:49

Kautiņš par ietekmi Maskavas kapsētā beidzas ar 3 mirušajiem un 26 cietušajiem. VIDEO

Jauns.lv

Maskavas varasiestādes sestdien paziņoja, ka kautiņā par apbedīšanas pakalpojumu kontroli kapsētā Krievijas galvaspilsētā, kurā iesaistījušies līdz pat 200 cilvēkiem, gājuši bojā trīs cilvēki un 26 ievainoti.

Maskavas veselības departamenta preses dienestā sestdien informēja, ka "pašlaik ir 26 ievainotie un trīs bojāgājušie".

Slimnīcā pēc kautiņa nogādāti 23 cilvēki, no kuriem četru cilvēku veselības stāvoklis tiek vērtēts kā smags.

Policijas preses pārstāve Sofija Hotina ziņu aģentūrai "Interfax" iepriekš sacīja, ka ir divi bojāgājušie un desmit ievainotie.

Viņa teica, ka abi bojāgājušie pakļuva zem automašīnas, kad kāds no kautiņa dalībniekiem mēģināja aizbēgt no notikuma vietas.

Viņa teica, ka automašīnā bija trīs ar pistolēm bruņoti cilvēki. Viņi ir starp vairāk nekā 50 personām, kuras saistībā ar kautiņu aizturēja policija. Aizturētie tiek iztaujāti, lai noskaidrotu, kurš ir atbildīgs par cilvēku bojāeju.

Krievijas plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz policiju, vēstīja, ka kautiņš visticamāk izcēlies par kontroli pār apbedīšanas pakalpojumiem plašajā Hovanas kapsētā, kas Maskavas dienvidrietumos aizņem 200 hektārus.

"Interfax" vēstīja, ka kautiņa dalībnieki izmantoja lāpstas, lāpstu kātus, metāla stieņus un beisbola nūjas, kā arī tika izmantoti šaujamieroči, kas nav paredzēti letālu seku izraisīšanai.

Kautiņā iesaistītie bijuši imigrantu no Kaukāza un Centrālāzijas veidoti grupējumi.

Hotina apstiprināja, ka kautiņa dalībnieki ir pilnībā izklīdināti.


BNS/Foto: Ekrānuzņēmums no video