Vācija līdz 2020.gadam bēgļiem atvēlēs gandrīz 100 miljardus eiro
Pērn Vācijā reģistrējās 1 miljons patvēruma meklētāju.
Pasaulē
2016. gada 14. maijs, 21:38

Vācija līdz 2020.gadam bēgļiem atvēlēs gandrīz 100 miljardus eiro

Jauns.lv

Vācijas valdība plāno, ka līdz 2020. gadam bēgļiem būs jāatvēl 93,6 miljardi eiro, sestdien vēstīja žurnāls „Der Spiegel”.

Atsaucoties uz Finanšu ministrijas izstrādāta dokumenta projektu, „Der Spiegel” vēstīja, ka šajā summā ir ietvertas bēgļu izmitināšanas un integrācijas izmaksas, kā arī bēgļu krīzes cēloņu novēršanai atvēlamie līdzekļi.

Dokuments ir daļa no diskusijas starp federālo valdību un 16 Vācijas federālajām zemēm par to, kā sadalīt bēgļu atbalstīšanas izmaksas.

Aprēķinos pieņemts, ka šogad Vācijā ieradīsies 600 tūkstoši bēgļu, nākamgad to skaits saruks līdz 400 tūkstošiem, bet pēc tam ik gadu Vācijā ieradīsies 300 tūkstoši bēgļu. Tāpat tiek lēsts, ka 55% no reģistrētajiem bēgļiem darbu Vācijā atradīs pirmajos piecos gados pēc ierašanās.

Pērn Vācijā reģistrējās viens miljons patvēruma meklētāju.

Vācijas statistikas departaments „Destatis” piektdien vēstīja, ka valdības izdevumu migrantiem pieaugums bija viens no galvenajiem ekonomikas izaugsmes dzinējspēkiem šā gada pirmajā ceturksnī.

Tomēr migrantu masu ierašanās dēļ ir pieaudzis populistisks noskaņojums Vācijas sabiedrībā un ir sarukusi kancleres Angelas Merkeles popularitāte.

Šogad jaunu migrantu Vācijā skaits pakāpeniski sarūk. Aprīlī reģistrēti 16 tūkstoši jaunu patvēruma meklētāju, martā tādu bija 20 tūkstoši, bet janvārī to skaits sasniedza 90 tūkstošus, liecina Vācijas Iekšlietu ministrijas dati.

Balkānu un Centrāleiropas valstu robežu slēgšana ir galvenais iemesls jaunu migrantu skaita kritumam.

Līdz 2020.gadam Vācijas centrālā valdība plāno tērēt 5,7 miljardus eiro vācu valodas mācīšanai migrantiem, bet vēl 4,6 miljardus eiro plānots atvēlēt pasākumiem, lai palīdzētu atbraucējiem atrast darbu, vēstīja „Der Speigel”, norādot, ka 25,7 miljardi eiro būs jāatvēl sociālās palīdzības izmaksai.

 

LETA/Foto: AFP/LETA

Tēmas