Dienvidkoreja, Japāna un ASV organizēs kopīgas militārās mācības pret Ziemeļkorejas draudiem
Dienvidkorejas karavīri mācībās.
Pasaulē
2016. gada 16. maijs, 14:54

Dienvidkoreja, Japāna un ASV organizēs kopīgas militārās mācības pret Ziemeļkorejas draudiem

Jauns.lv

Dienvidkoreja, Japāna un ASV nākammēnes piedalīsies pirmajās kopīgajās pretraķešu aizsardzības mācībās pret Ziemeļkorejas draudiem, pirmdien paziņojušas Seulas amatpersonas.

Militārie manevri notiks 28.jūnijā ūdeņos netālu no Havaju salām pirms ASV vadītajām mācībām "Rim of the Pacific", paziņoja amatpersona Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijā.

Manevros tiks izspēlēts scenārijs, kurā jāatrod un jāizseko no Ziemeļkorejas izšauta raķete, bet raķetes pārtveršana netiks izspēlēta, atklāja amatpersona.

ASV raķetes vietā palaidīs lidmašīnu, ko visu trīs valstu spēki novēros no kuģiem, kas aprīkoti ar pretraķešu sistēmu "Aegis", ziņoja aģentūra "Yonhap".

Doma par šādu manevru rīkošanu dzima Dienvidkorejas, Japānas un ASV sarunās pēc tam, kad Ziemeļkoreja februārī izmēģināja tālas darbības rādiusa raķeti.

Raķetes palaišana, kas notika mēnesi pēc Phenjanas ceturtā kodolizmēģinājuma un, ļoti iespējams, bija slēpts ballistiskās raķetes izmēģinājums, izpelnījās asu starptautiskās sabiedrības kritiku un pamudināja ANO Drošības komiteju piemērot Ziemeļkorejai līdz šim bargākās sankcijas.

ANO sankcijas aizliedz Ziemeļkorejai izmantot jebkādas ballistisko raķešu tehnoloģijas.

LETA/Foto: EPA/LETA