foto: AFP
Policija: pēc terorakta Mančestrā divkāršojies naida noziegumu skaits
Pasaulē
2017. gada 26. maijs, 22:02

Policija: pēc terorakta Mančestrā divkāršojies naida noziegumu skaits

LETA

Pēc pirmdien notikušā terorakta Mančestras reģionā divkāršojies naida motivēto noziegumu skaits, piektdien paziņojusi Lielbritānijas policija.

Mančestras reģiona policijā trešdien 56 reizes ziņots par naida noziegumiem salīdzinājumā ar 28 reizēm, kas ir vidējais rādītājs pirms pirmdienas vakarā notikušā terorakta.

Mančestras policijas priekšnieks Īans Hopkinss norādīja, ka policija "nevar tieši saistīt" naida noziegumu skaita pieaugumu ar teroraktu, tomēr tā "turpina novērot situāciju".

Britu mediji ziņoja, ka viens vīrietis aizturēts pēc tam, kad bija aizdedzinājis mošejas durvis Oldemā, kas atrodas Mančestras pievārtē.

Arī citviet Lielbritānijā ziņots par acīmredzami pret musulmaņiem vērstiem incidentiem.

Jau vēstīts, ka Mančestras arēnas foajē pirmdienas vakarā pēc amerikāņu popzvaigznes Arianas Grandes koncerta uzspridzinājās terorists pašnāvnieks Salmans Abedi, nogalinot 22 cilvēkus.

Atbildību par teroraktu uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Mančestra piemin terorakta upurus

CIlvēki otrdienas vakarā pulcējās Mančestrā, Alberta laukumā, lai pieminētu 22 bojāgājušos cilvēkus spridzinātāja pašnāvnieka sarīkotajā eksplozijā pirmdienas vakarā pēc amerikāņu ...

gallery icon
87

Sprādziens Arianas Grandes koncertā Mančestrā

Sprādzienā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncertā Mančestrā pirmdienas vakarā gājuši bojā vismaz 19 cilvēki, bet vēl 50 ievainoti.

gallery icon
52