foto: EPA
Baltais nams: ASV neatvieglos pret Krieviju vērstās sankcijas
Baltā nama padomnieks ekonomikas jautājumos Gerijs Kons.
Pasaulē
2017. gada 26. maijs, 21:35

Baltais nams: ASV neatvieglos pret Krieviju vērstās sankcijas

LETA

Vašingtona neatvieglos pret Krieviju vērstās sankcijas, un ASV pozīcija pret Maskavu varētu palikt pat vēl stingrāka, piektdien paziņoja Baltais nams, izbeidzot nenoteiktību par ASV nostāju šajā jautājumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs neatvieglosim Krievijai noteiktās sankcijas," reportieriem Itālijā notiekošā Lielā septiņnieka jeb G7 samita laikā paziņoja Baltā nama padomnieks ekonomikas jautājumos Gerijs Kons.

"Tad jau drīzāk mēs, iespējams, varētu izskatīt iespēju palikt stingrākiem pret Krieviju," viņš piebilda.

Vēl ceturtdienas vakarā Kons bija pavēstījis, ka ASV prezidents Donalds Tramps izvērtēs pret Krieviju vērstās sankcijas.

Atbildot uz jautājumu, kāda šajā jautājumā ir ASV administrācijas nostāja, Kons ceturtdien sacīja: "Šobrīd mums nav nostājas."

Tikmēr Eiropadomes prezidents Donalds Tusks piektdien aicināja G7 līderus saglabāt sankcijas pret Krieviju.

"Kopš mūsu pēdējā G7 samita Japānā mēs neesam redzējuši neko, kas attaisnotu izmaiņas mūsu sankciju politikā pret Krieviju," reportieriem pirms samita sākuma Sicīlijas pilsētā Taormīnā pavēstīja Tusks. "Es vērsīšos pie citiem G7 līderiem, lai atkārtoti apstiprinātu šo politiku."

Tusks ceturtdien Briselē jau tikās ar Trampu un lai arī pēc tam pavēstīja, ka abām pusēm "nav kopējas nostājas par Krieviju", viņiem ir vienprātība attiecībā uz konfliktu Ukrainā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās