FIB izmeklēšanas uzmanības centrā nonācis Trampa znots Kušners
Pasaulē
2017. gada 26. maijs, 08:59

FIB izmeklēšanas uzmanības centrā nonācis Trampa znots Kušners

LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa znots Džareds Kušners, kurš ir viens no prezidenta tuvākajiem padomniekiem, nonācis uzmanības centrā ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklēšanā par Krievijas iespējamo jaukšanos prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, ceturtdien ziņo amerikāņu mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atsaucoties uz izmeklētājiem, telekanāls NBC vēsta, ka Kušnera rīcībā, domājams, ir informācija, kas ir nozīmīga šai izmeklēšanai.

Tas nenozīmē, ka Kušners tiek turēts aizdomās kādā noziegumā, taču izmeklēšana tagad ir skārusi Trampa tuvāko cilvēku loku.

Izmeklētāji pēta vairākas Kušnera tikšanās, tostarp tikšanos ar Krievijas vēstnieku Vašingtonā Sergeju Kisļaku un kādu Krievijas baņķieri pagājušajā gadā, ziņo laikraksts "Washington Post".

ASV izlūkdienestiem ir aizdomas, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins vadījis kampaņu, lai kaitētu demokrātu prezidenta amata kandidātei Hilarijai Klintonei un palīdzētu republikāņu kandidātam Trampam vēlēšanās uzvarēt.

FIB izmeklēšana oficiāli vērsta pret atvaļināto ģenerāli Maiklu Flinnu un bijušo Trampa kampaņas vadītāju Polu Manafortu. Atšķirībā no Kušnera, viņi tiek uzskatīti par izmeklēšanas objektiem.

Atsaucoties uz Kušnera advokātiem, NBC ziņo, ka Kušners brīvprātīgi piekritis dalīties ar viņam zināmo informāciju par šo lietu Kongresā, ja viņam tas tiks lūgts.